Esminis dalykas kepant tokį šokoladainį – jo neperkepti. Tikrai nesiūlau kepti ilgiau negu 30 minučių, net jei patikrinus mediniu pagaliuku jis bus aplipęs. Nesijaudinkite, pyragas atvėsta ir sustingsta į idealios konsistencijos šokoladinę pasaką. Jau seniai buvau neragavusi tokio neapsakomo skonio šokoladainio. Garantuoju, kad šiems šokoladiniams kąsneliams nerasite nė vieno, kas galėtų atsispirti.
~10 kvadratinių gabalėlių
Reikės:
- 110 g sviesto
- 150 ml miltų
- 3 kiaušinių
- 230 g juodojo šokolado (50 % ar kiek mažiau kakavos)
- 4 valg. š. rudojo cukraus
- 125 ml baltojo cukraus
- 2 valg. š. nesaldžios kakavos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 0,5 arb. š. druskos
Gaminimas:
1. Šokoladą sulaužykite ir su sviestu sudėkite į vieną indą, kurį dėkite ant puodo su karštu vandeniu ir maišykite, kol šokoladas ištirps (puodą kaitinkite ant silpnos ugnies). Kai šokoladas ištirps, palikite atvėsti.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.
3. Kiaušinius gerai išplakite, po to supilkite vanilės ekstraktą, druską ir išmaišykite.
4. Miltus sumaišykite su kakava.
5. Į šokolado masę įmaišykite visą cukrų, po to kiaušinius ir galiausiai suberkite suberkite miltus.
6. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi (aš naudojau stiklinę 20*28 cm formą).
7. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite 30 minučių. Kai iškeps – išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Jei kepsite ilgiau pyragas gali perkepti.