Reikės:

Abrikosams:
1 šaukšto sviesto
3 šaukštų skysto medaus
2 šaukštų rudojo cukraus
9–10 abrikosų

Pyragui:
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
3 kiaušinių
žiupsnelio druskos
240 g cukraus, padalinto pusiau
1 šaukšto vanilinio cukraus
120 g tirpinto sviesto
120 ml pieno

Gaminimas:

Apvalią arba stačiakampę kepimo skardą dosniai ištepkite sviestu. Sunaudokite visą gerą šaukštą sviesto, o likučius tiesiog palikite skardos dugne.
Medų tolygiai paskleiskite skardos dugne ir apiberkite ruduoju cukrumi.
Abrikosus perpjaukite pusiau ir išdėliokite skardoje pjautąja puse į apačią.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, padėkite į šoną.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
Plakite baltymus su žiupsneliu druskos iki stangrių putų, po truputį suberkite pusę cukraus ir vanilinį cukrų. Plakite, kol baltymai taps stangrūs ir blizgūs.
Trynius išplakite su likusiu cukrumi iki šviesios masės, supilkite tirpintą sviestą, dar plakite iki vientisos masės. Toliau palengva maišydami suberkite trečdalį miltų, supilkite pusę pieno, paskui dar miltų ir pieno, kol viską gerai sumaišysite.
Mediniu šaukštu arba silikonine lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant paruoštų abrikosų.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką ir ištraukus jis bus sausas ir švarus.
Leiskite pyragui atvėsti maždaug 15 min. Jeigu reikia, peilio smaigaliu perbraukite pyrago šonus, kad užtikrintumėte, jog jis niekur nėra prilipęs prie skardos, uždenkite formą lėkšte ir išverskite pyragą į lėkštę.
Mėgaukitės pyragu dar šiltu arba visiškai atvėsintu, o kad skonių efektas būtų dar didesnis, patiekite jį su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.