Kiaušinių įdarą galite pasiruošti iš anksto, prieš patiekiant į stalą tereikės kremą sudėti į kiaušinių baltymus. Kremo užtenka ne tik įdaryti kiaušinių baltymams, bet ir užtepti ant paskrudintos duonos gabalėlių ar krekerių.
Reikės:
- 130 g rūkytų menkių ikrų
- 5 kietai virtų kiaušinių
- 1,5 v. š. majonezo
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 1 arb. š. cukraus
- druskos, pipirų
- aliejaus kepimui
- baziliko lapelių
Gaminimas:
- Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, morką sutarkuojame stambesne tarka.
- Įkaitiname keptuvėje šiek tiek aliejaus, pakepiname morką ir svogūną, kol suminkštės. Paliekame atvėsti.
- Kiaušinius atsargiai perpjauname išilgai perpus, išimame trynius.
- Kiaušinių trynius sumaišome viename dubenyje su majonezu, apkepintais morka ir svogūnu, pagardiname pipirais, druska, cukrumi. Visą masę sutriname elektriniu smulkintuvu. Galite palikti šiek tiek gabalėlių, bus tirštesnis kremas.
- Sutrintą masę sumaišome su menkių ikrais. Su šaukšteliu dedame šiek tiek kremo į kiaušinių baltymus. Kremo lieka maždaug pusė, tad galite tepti ir ant batono ar duonos. Kiaušinius pagardiname baziliko lapeliais.