Blynai – toks patiekalas, kur labai daug lemia ne tik tešla, iš kurios jie kepami, bet ir tai, su kuo jie valgomi. Įprastai Lietuvoje blynai kepami iš kvietinių miltų ir vandens, dažnai pridedant į tešlą ir kiaušinių. Kartais dar šlakelį pieno ar kefyro. Populiariausi lietuviški blynų padažai turbūt bus grietinė ir uogienė, nesaldūs blynai dar būna pagardinami spirgučiais ar grybais“, – atsiųstame pranešime vardijo G. Abraškevičius.

Norintiems išbandyti ką nors naujo kulinaras įkvėpimo siūlo ieškoti kitų tautų virtuvėse.

„Tai laiko patikrinti receptai, kurie tikrai neturėtų nuvilti. Ačiū internetui, kad dabar per keletą sekundžių galima pasinerti į tolimiausių kraštų virtuvių paslaptis. Siūlyčiau išmėginti Azijoje populiarius blynus, kepamus iš žemės riešutų miltų, Meksikoje populiarius kukurūzų miltų blynelius. Amerikietiški blynai su pasukomis bus ypač purūs, ir, žinoma, nepamirškim juos pagardinti klevų sirupu. Dar įdomūs yra olandiški blynai, kuriems ypatingo traškumo suteikia riešutų sviestas“, – vardijo pašnekovas.

Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas pritaria, kad tokiai dienai, kaip Užgavėnės blynai turi būti išskirtiniai savo skoniu ir pateikimu, tad siūlo pasigaminti gurmanišką blynų tortą.

Užgavėnių blynų tortas


Tešlai reikės:

  • 250 g miltų
  • pusės litro pieno
  • 200 g grietinės
  • 50 g aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • šiek tiek cukraus
  • 5 g kepimo miltelių
  • 2 kiaušinių

Torto kremui reikės:

  • indelio „Nutella“
  • 2 indelių maskarponės sūrio
  • 1 apelsino

Gaminimas:

  1. Viską sumaišę iškepkite lietinius.
  2. Padarykite kremą: sumaišykite „Nutella“ ir maskarponės sūrį su pjaustytu apelsinu.
  3. Tuomet ant kiekvieno lietinio tepkite pasigaminto kremo ir dėkite blynus vieną ant kito, kol „užaugs“ norimo aukščio blynų tortas.
  4. Papuoškite jį uogomis ir karamelizuotais riešutais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)