„Obuolių pyragas Lietuvoje – jau įprastas kepinys, ypač dažnai gaminamas rudenį. Obuoliai gali būti konservuojami, džiovinami, kepami, verdami ir valgomi žali, todėl iš jų gaminamų patiekalų įvairovė – be galo plati. Vis tik rudenį skaniausia gaminti obuolių pyragą, papildytą saldžiais ingredientais, tokiais kaip karamelė, šokoladas, kakava ir jogurtas“, – atsiųstame pranešime cituojama prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.
Purus obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
Jums reikės:
- 6 vnt. obuolių
- 250 g sviesto
- 250 g cukraus
- 3 vnt. kiaušinių
- 150 g miltų
- 1 a. š. malto cinamono
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
- 50 g maltų migdolų
- tarkuotos citrinos žievelės
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite į smulkius gabalėlius.
- Puode ištirpinkite 50 g sviesto, sudėkite pjaustytus obuolius ir įberkite 50 g cukraus. Maišydami kaitinkite puodą tol, kol obuoliai jame ims karamelizuotis. Tuomet užberkite tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek vėliau viską sudėkite į kepimo skardą. Leiskite gautai masei atvėsti.
- Tuomet į dubenį sudėkite likusį sviestą, cukrų ir sukite tol, kol masė taps puri. Sukdami palengva sudėkite išplaktus kiaušinius. Tuomet įmaišykite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, cinamoną bei migdolus.
- Tešlą sudėkite ant obuolių ir išlyginkite.
- Pyragą kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
- Iškepusiam pyragui leiskite pusvalandį atvėsti ir tuomet ragaukite.