„Nors desertai nėra mano stiprioji pusė, turiu kelis receptus, kurie negali nepavykti. Šis obuolių pyragas su varške mano giminėje kepamas jau labai seniai“, – pasakoja tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė ir dalijasi gardaus pyrago receptu.
Odetos obuolių pyragas su varške
Ingredientai: 300 g miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, žiupsnelis vanilinio cukraus.
Įdarui: 500 g varškės, 200 g grietinės, 3 kiaušiniai, 130 g cukraus, 1 šaukštas krakmolo, 500 g obuolių, 1 citrinos sultys.
Gaminimo eiga:
1. Trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir tarkuotą sviestą sutrinkite iki mažų trupinukų.
2. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite pusę trupinių kiekio.
3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis riekutėmis, apšlakstykite citrinos sultimis.
4. Ant trupinių sluoksnio sudėkite varškės masę, ant viršaus sudėkite obuolius ir suberkite likusius trupinius.
5. Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 C ir kepkite 50–60 min.
6. Atvėsinkite. Skanaus!