Net trimis daržovėmis įdarytų bulvių receptais dalijasi prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen.
Pasak maisto jos, bulves įdaryti ir iškepti orkaitėje nėra sunku, tačiau reikia žinoti keletą gudrybių, padėsiančių jomis mėgautis ilgiau. „Jei norite pasigaminti įdarytų bulvių patiekalą, patartina virti šviežias bulves su lupenomis. O tam, kad bulvės nesutrūkinėtų, keliose vietose lupenas pradurkite šakute. Virtos bulvės bus skanesnės, jeigu į vandenį, kuriame jos verda, įdėsite česnako skiltelę, svogūno gabaliuką arba lauro lapelį“, – pataria A. Rasmussen.
Maisto ekspertės teigimu, itin svarbu sužiūrėti, kad bulvės neišvirtų pernelyg minkštos ir neprarastų formos. „Jei norite, kad verdamos bulvės nesukristų, nupilkite truputį verdančio vandens ir vietoje jo įpilkite šalto. Vandens, kuriame virė bulvės, neišpilkite ir panaudokite jį sriuboms arba padažams gaminti, nes jame būna daug mineralinių medžiagų ir vitaminų“, – pasakoja A. Rasmussen ir toliau pateikia kelis originalius įdarytų bulvių receptus.
Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais
Jums reikės:
- 6 vnt. didelių bulvių
- 300 g baltojo ir mėlynojo pelėsinio sūrio (proporcijos pagal skonį)
- 80 g gražgarstės salotų
- 150 g varškės sūrio
- 100 g graikinių riešutų
- 100 g sviesto
- 2 skiltelių česnako
- žiupsnelio šviežių bazilikų
- žiupsnelio druskos
Gaminimas:
- Kruopščiai nuplaukite bulves ir kartu su lupenomis išvirkite jas pasūdytame vandenyje. Išvirusias nusunkite ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Tuomet imkite bulves po vieną ir per vidurį įpjaukite, bet neperpjaukite iki galo, praskleiskite ir išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.
- Sviestą kartu su bazilikais ir trintais česnakais išsukite iki vientisos masės. Žalumynų sviestą pasūdykite pagal skonį.
- Tuomet bulvių vidurius ištepkite šiuo sviestu ir į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrio.
- Bulves dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių iki kol sūriai pradės lydytis.
- Bulves patiekite su gražgarstės lapais ir ant kiekvienos iš jų užbarstykite prieš tai keptuvėje paskrudintų graikinių riešutų.