Vietnamietiški suktinukai yra puikus užkandis ieškantiems sveikesnės alternatyvos, o juos pagaminti labai paprasta.

Ritinėlius galima valgyti „žalius“, galima kepti keptuvėje ar gruzdinti. Tiesa, tešla plonytė, tad neretai gruzdinami jie prisisunkia riebalų, tada tampa nebe tokie sveiki. Tam procesui geriau rinktis specialius, dažniausiai šaldytus lakštus iš miltų.

Gaminant galima pasitelkti visą fantaziją, nes čia tinka begalė derinių – kepta vištiena, grybai, tofu sūris, daigai, porai, ananasai ir t.t. Taigi tai puikus būdas sunaudoti užsilikusius produktus. Tikrai nebijokite eksperimentuoti, maišyti sūraus ir saldaus, pasidaryti veganišką ar vaikams patiksiančią versiją, netgi derinti kiaulieną su krevetėmis – tai būtų labai artima originaliajam variantui.

Šį kartą siūlau savo sumanytą variantą.

Reikės:

ryžių popieriaus lakštų
kelių ridikėlių
agurko
paprikos
salotų lapų ir prieskoninių žolelių (naudojau kaledrą, špinatus ir gražgarstes)
krevečių sūrime (galima naudoti vėžių uodegėles, kepti ar virti šviežias krevetes, kalmarus, vištieną, jautieną ir pan.)
sezamų sėklų
azijietiškų ryžių makaronų
žuvų padažo

Taip pat reikės:

didelio dubens (geriau didesnio skersmens nei ryžių popierius)
šilto vandens

Pateikimui:

„Sweet chili“, terijakio, žemės riešutų arba sojos padažo

Gaminimas:

Daržoves supjaustome šiaudeliais (ridikėlius – griežinėliais), makaronus paruošiame kaip nurodyta ant pakuotės.

Imame ryžių popieriaus lakštą, merkiame į vandenį ir palaukiame apie 5 sekundes, kol suminkštės.
Ištraukiame, pasidedame ant medinės lentelės.

Truputį toliau nuo krašto, bet ir ne per patį vidurį lakšto dedame saują salotų, ant viršaus paskirstome saują daržovių, 3–4 krevetes, makaronus.
Ingredientus sudedame apie 10 cm ilgio juostele.

Ant viršaus beriame sezamus, pilame kelis lašelius žuvų padažo (nebūtina, nes valgydami suktinukus mirkysime į norimus padažus).

Pirma užlenkiame arčiausiai daržovių esantį lakšto kraštą, kad įdarą apgaubtų išilgai. Tada užlenkiame abu kraštelius iš viršaus – tartum vokelį. Galiausiai sukame į vamzdelį.

Paruoštus suktinukus dedame ant lėkštės. Svarbu, kad tarpusavyje jie nesiliestų, nes gali sulipti.

Valgome mirkydami į „Sweet chili“, terijakio ar kitokį mėgstamą padažą.