Dalinuosi dar viena idėja, ką gaminti pietums neštis į darbą.
Ingredientai
Vištienai:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1/2 laimo sulčių
- 2 česnako skiltelės
- 1/2 a. š. kumino sėklų
- 1 a. š. sezamų sėklų
- 1/2 a. š. maltos kalendros
- 1 1/2 a. š. smulkintų anakardžių
- 1 v. š. sezamų aliejaus
- druskos ir pipirų
Bolivinei balandai:
- 1 puodelis bolivinės balandos
- 1/2 puodelio smulkintos kalendros
- 1/2 puodelio smulkintų petražolių
- druskos
Gaminimas:
- Vištieną supjaustome juostelėmis. Dubenyje sumaišome laimo sultis su trintu česnaku, kumino ir sezamų sėklomis, kalendra ir smulkintais anakardžiais. Pagardiname druska ir pipirais. Įmerkiame vištienos juosteles ir paliekame marinuotis 20 minučių.
- Nuo vištienos pašaliname riešutus ir sėklas, juos paliekame dubenyje. Vištieną kepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir iškepa. Likus 2–4 minutėms iki kepimo pabaigos, į keptuvę supilame marinatą. Riešutai ir sėklos turi lengvai apskrusti.
- Bolivinę balandą išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės. Virdama balandą vandenį visada lengvai pasūdau. Į lengvai pravėsusias kruopas suberiame smulkintas petražoles ir kalendras, viską išmaišome.
- Į pietų dėžutes dedame balandą, ant viršaus dėliojame vištieną. Viską apibarstome sezamų sėklomis ir apliejame šlakeliu sezamų aliejaus.
- Jeigu kalendrų skonio nemėgstate, siūlau jų šiame recepte nenaudoti. Vietoj jų tiktų svogūnų laiškai.