Dalinuosi dar viena idėja, ką gaminti pietums neštis į darbą.

Ingredientai

Vištienai:

  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • 1/2 laimo sulčių
  • 2 česnako skiltelės
  • 1/2 a. š. kumino sėklų
  • 1 a. š. sezamų sėklų
  • 1/2 a. š. maltos kalendros
  • 1 1/2 a. š. smulkintų anakardžių
  • 1 v. š. sezamų aliejaus
  • druskos ir pipirų

Bolivinei balandai:

  • 1 puodelis bolivinės balandos
  • 1/2 puodelio smulkintos kalendros
  • 1/2 puodelio smulkintų petražolių
  • druskos
Bolivinė balanda su vištiena

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustome juostelėmis. Dubenyje sumaišome laimo sultis su trintu česnaku, kumino ir sezamų sėklomis, kalendra ir smulkintais anakardžiais. Pagardiname druska ir pipirais. Įmerkiame vištienos juosteles ir paliekame marinuotis 20 minučių.
  2. Nuo vištienos pašaliname riešutus ir sėklas, juos paliekame dubenyje. Vištieną kepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda ir iškepa. Likus 2–4 minutėms iki kepimo pabaigos, į keptuvę supilame marinatą. Riešutai ir sėklos turi lengvai apskrusti.
  3. Bolivinę balandą išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės. Virdama balandą vandenį visada lengvai pasūdau. Į lengvai pravėsusias kruopas suberiame smulkintas petražoles ir kalendras, viską išmaišome.
  4. Į pietų dėžutes dedame balandą, ant viršaus dėliojame vištieną. Viską apibarstome sezamų sėklomis ir apliejame šlakeliu sezamų aliejaus.
  5. Jeigu kalendrų skonio nemėgstate, siūlau jų šiame recepte nenaudoti. Vietoj jų tiktų svogūnų laiškai.