Reikės:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 vištienos krūtinėlių
- 1 svogūnų
- 1 raudonosios paprikos
- 3 česnako skiltelių
- 75 g čioriso dešros
- 1 v. š. kajeno pipirų
- 250 g ilgagrūdžių ryžių
- 400 g pomidorų (skardinėje, be odelių)
- 350 ml vištienos sultinio
Gaminimas:
- Gilioje keptuvėje su dangčiu įkaitiname aliejų ir kubeliais pjaustytą vištieną kepame apie 8 minutes, kol gražiai paruduos. Vištieną sudedame į lėkštę ir paliekame nuošalyje.
- Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Tada sudedame juostelėmis pjaustytą papriką, smulkintą česnaką, kubeliais pjaustytą čioriso dešrą ir kajeno pipirus. Viską išmaišome ir kepame 5 minutes.
- Atgal į keptuvę sudedame vištieną, suberiame ryžius, užpilame pomidorais iš skardinės ir vištienos sultiniu.
- Keptuvę uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname 20–25 minutes, kol išvirs ryžiai.
Skanaus!