Reikės:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 1 svogūnų
  • 1 raudonosios paprikos
  • 3 česnako skiltelių
  • 75 g čioriso dešros
  • 1 v. š. kajeno pipirų
  • 250 g ilgagrūdžių ryžių
  • 400 g pomidorų (skardinėje, be odelių)
  • 350 ml vištienos sultinio
Jambalaya

Gaminimas:

  1. Gilioje keptuvėje su dangčiu įkaitiname aliejų ir kubeliais pjaustytą vištieną kepame apie 8 minutes, kol gražiai paruduos. Vištieną sudedame į lėkštę ir paliekame nuošalyje.
  2. Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Tada sudedame juostelėmis pjaustytą papriką, smulkintą česnaką, kubeliais pjaustytą čioriso dešrą ir kajeno pipirus. Viską išmaišome ir kepame 5 minutes.
  3. Atgal į keptuvę sudedame vištieną, suberiame ryžius, užpilame pomidorais iš skardinės ir vištienos sultiniu.
  4. Keptuvę uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname 20–25 minutes, kol išvirs ryžiai.

Skanaus!