6 porcijoms reikės:
- 800 g virtų arba konservuotų baltųjų pupelių
- 400 g trintų konservuotų pomidorų be odelių ir sėklyčių
- 800 ml vandens
- 2 vidutinio dydžio bulvių
- 100 g šalto rūkymo šoninės
- 1 vidutinio dydžio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. druskos
- 0,5 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
- 0,5 arb. š. čili pipiro miltelių
Gaminimas:
- Svogūną nulupame, susmulkiname ir atidedame į šalį.
- Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
- Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 1 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, pakepiname kelias minutes, tada sudedame česnaką, pakepiname 1 min., po to sudedame šoninę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja ir šoninė šiek tiek apskrunda.
- Į tą patį puodą supilame trintus pomidorus, vandenį, sudedame bulves, pagardiname druska ir prieskoniais. Sriubą užverdame, ir verdame tol, kol bulvės suminkštėja (~15 min.). Po to sudedame pupeles, išmaišome ir paverdame dar 5 min.
- Pasta Sriuba labai gardi su česnakiniu batonu.
Skanaus!