6 porcijoms reikės:

  • 800 g virtų arba konservuotų baltųjų pupelių
  • 400 g trintų konservuotų pomidorų be odelių ir sėklyčių
  • 800 ml vandens
  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 100 g šalto rūkymo šoninės
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 0,5 arb. š. čili pipiro miltelių

Gaminimas:

  1. Svogūną nulupame, susmulkiname ir atidedame į šalį.
  2. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
  3. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais.
  4. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
  5. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitiname 1 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, pakepiname kelias minutes, tada sudedame česnaką, pakepiname 1 min., po to sudedame šoninę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja ir šoninė šiek tiek apskrunda.
  6. Į tą patį puodą supilame trintus pomidorus, vandenį, sudedame bulves, pagardiname druska ir prieskoniais. Sriubą užverdame, ir verdame tol, kol bulvės suminkštėja (~15 min.). Po to sudedame pupeles, išmaišome ir paverdame dar 5 min.
  7. Pasta Sriuba labai gardi su česnakiniu batonu.

Skanaus!