Vis dėlto profesionalus konditerijos šefas populiarųjį šokoladinį batonėlį pateikia savaip: siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu.
Nauji receptai – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žadama organizatorių pranešime.
Itališka duona fokačija (focaccia)
Reikės:
- 600 g miltų
- 400 ml vandens
- 15 g šviežių mielių
- 12 g druskos
- žiupsnelio cukraus
- alyvuogių aliejus
- vytinto Parmos kumpio
- tepamo kreminio sūrio
- ančiuvių
- vyšninių pomidoriukų
- šviežių rozmarinų
- Persilado prieskonių
Gaminimas:
- Miltus sumaišyti su druska. Mieles susmulkinti ir apibarstyti cukrumi. Sudėti į šiltą vandenį ir maišyti, kol ištirps. Tuomet įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišyti. Po truputį pilti vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišyti.
- Kai tešla tampa tinkama minkymui, išversti ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkyti.
- Tada sukamaisiais judesiais suformuoti apskritimą ir įdėti jį į miltais pabarstytą indą, užpilti gausiai alyvuogių aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti).
- Skardą gausiai ištepti aliejumi ir joje tolygiai paskirstyti iškilusią tešlą. Dar kartą palikti, kad iškiltų.
- Tada pirštų galiukais gražiai paspaudyti visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstyti šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėlioti per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikti tuščią, ant kurios jau iškepus užtepti mėgstamo tepamo sūrio ir uždėti vytinto Parmos kumpio.
- Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
- Ką tik iškepusią apipilti vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus), sumaišytu su persilado prieskoniais.
- Uždėti likusius ingredientus, apibarstyti šviežiu rozmarinu.
Sūrios karamelės pyragas „Snickers“
Pyragui reikės:
- 100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
- 150 g farino cukraus
- 100 g juodo šokolado
- 60 g miltų
- 50 g sviesto
- 2 arb. š. kepimo miltelių
Karamelei:
- 100 g cukraus
- 100 g grietinėlės
- 50 g juodo šokolado
- 2 arb. š. druskos
- 100 g kepintų žemės riešutų be odelių
Gaminimas:
- Sumaišyti birius produktus: miltus, farino cukrų ir kepimo miltelius.
- Ištirpinti sviestą, suberti į jį šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps.
- Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilti kambario temperatūros kiaušinių masę.
- Tada suberti birius produktus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
- Cukrų suberti į puodą ir pastatyti ant kaitros. Sukamaisiais judesiais judinti puodą, kol visas cukrus karamelizuosis.
- Tada supilti į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišyti.
- Gautą masę užpilti ant šokolado ir maišyti, kol ištirps šokoladas. Įdėti du šaukštelius druskos ir išmaišyti.
- Suberti kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišyti.
- Gautą masę užpilti ant karšto iškepusio pyrago ir palikti nakčiai šaldytuve.
- Atšalusį išimti iš kepimo formos ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Skanaus!