Greitai ir skaniai

„Mėgstu gaminti patiekalus, kuriems reikia ir laiko, ir kruopštumo, tačiau dažniausiai, kaip ir visiems, tų kelių valandų paroje pritrūksta. Todėl ne tik darbe, bet ir virtuvėje tenka suktis greitai, o valgyti juk norisi nenuobodžiai ir skaniai, tad mėgstu ir greitai pagaminamus gardžius patiekalus.

10 minučių yra pakankamai laiko, pavyzdžiui, iš anksto prieskoniais pabarstytai žuviai iškepti, midijoms patroškinti, salotoms supjaustyti, kiaušinienei iškepti ar skaniam sumuštiniui sutepti. O kur dar kruopos, kurių pasirinkimas – didžiulis, o paruošimas labai greitas. Lieka tik pasirinkti pagardus“, – kalbėjo žinoma televizijos laidų vedėja.

Greitiems pietums Kristina siūlo rinktis ryžių makaronus, kuriuos tereikia užpilti karštu vandeniu ir palaikius kelias minutes paskaninti prieskoniais, daržovėmis, sūriu, žuvies ar kumpio gabalėliu. „O jei iš anksto žinau, kad laiko gaminimui turėsiu nedaug, pasiruošiu tam – užpilu grikius vandeniu iš vakaro ir turint vos 10 minučių užtenka juos pagardinti tuo, ką randu šaldytuve bei pasišildyti“, – priduria ji.

Maistas į namus – retenybė

Kadangi šio straipsnio pašnekovė itin mėgsta gaminti pati ir eksperimentuoti virtuvėje, net ir per pandemiją retai užsakė maisto į namus. Net ir kasdien eidama į darbą ji pasigamina ką nors skanaus namuose. Toks įprotis ne tik leidžia maitintis sveikiau, tačiau ir padeda sutaupyti.

„Vis dėlto, karantino metu tikrai turėjau daugiau laiko pabūti virtuvėje, tad mano draugas mokė mane gaminti naminius koldūnus. Taip, mažyčius koldūnus, o ne delno dydžio virtinius. Taip pat per Velykas teko pirmą kartą pačiai virti šaltieną, nes mano šeimoje per šią šventę šaltienos visada būna, tad norėjosi tradicijas tęsti.

Karantinas padovanojo ir daugiau laiko virtuvei, tad čia virė ir padažai, ir net prieskonių mišinius maišyti pati pradėjau. O vienas iš didesnių atradimų mano ir artimųjų gomuriui – netikėtai gimęs burokėlių tyrės receptas su trupinėliu čili ir šiek tiek apelsino žievelės. Tokią tyrę itin skanu tepti ant duonos, o ant viršaus dėti gabalėlį silkės“, – patarimais dalijosi K. Pocytė.

Receptas kiekvienam

Paprašyta pasiūlyti paprastą bei greitai pagaminamą receptą Kristina sakė, kad artėjant pavasariui ant stalo vis dažniau matysime salotas, o ne bulvių košę, todėl ji siūlo pasigaminti bent 20 minučių marinuotą vištieną su džiovintomis petražolėmis, raudonėliu ir trupučiu pankolio.

Kai vištiena jau išmarinuota, į įkaitintą keptuvę rekomenduojama įdėti šaukštą kokoso aliejaus, o tuomet kelias sutraiškytas česnako skilteles bei pačią vištieną. Kol visa tai kepa, į lėkštę galima suplėšyti salotų lapų, pjaustyti turimų daržovių – agurkų ar pomidorų, o jei norisi – ir svogūno, saliero ar dar ko, ko tik yra namuose. Tada viską rekomenduojama apibarstyti sėklų–riešutų druska bei apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Ant tokių salotų viršaus uždėkite iškepusią vištieną ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

K. Pocytės pasiteiravus, kaip pasigaminti sėklų ir riešutų druskos, laidų vedėja sakė, kad tai yra jos širdies draugo mamos receptas, kuris puikiai tinka salotoms pagardinti. Originalus Kristinos draugo mamos receptas yra su sėklomis, o laidų vedėja sumanė jį papildyti riešutais.

„Tad turimus riešutus, moliūgų, saulėgrąžų, sezamo sėklas pakepiname sausoje keptuvėje, pagardiname kanapių sėklomis ir sutriname iki druskos kruopelių dydžio, dedame lygų kiekį druskos ir naudojame kaip prieskoninę druską, kuri tinka ir salotoms, ir sumuštiniams, ir tiesiog per daug vandeningą agurką iš prekybos centro žiemą pagardinti“, – receptu pasidalijo K. Pocytė.

„Delfi TV virtuvė“, kurioje filmuojama laida „Receptų receptai“, veikia verslo centre „Vertas“, esančiame Gynėjų g. 16, Vilniuje. Norintieji šioje erdvėje filmuoti savo maisto šedevrus, daryti pristatymus ar kitus renginius, jau dabar gali rašyti el. paštu rinkodara@delfi.lt.

„Delfi TV“ eteryje laidą „Receptų receptai“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį 9.30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją