Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė teigia, kad geriausias būdas ilgiau džiaugtis skaniomis daržovėmis ne tik vasarą, bet ir vėliau – marinavimas.
„Marinuotos daržovės yra lengvai paruošiamas patiekalas, kuriuo galima mėgautis nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Skanių marinuotų daržovių paslaptis – geras marinatas ir kokybiška, kruopščiai atrinkta produkcija“, – sako maisto ekspertė.
Patarimai marinuojantiems daržoves
Prieš pradedant marinuoti daržoves reikėtų atkreipti dėmesį į keletą esminių dalykų. Maisto ekspertės teigimu, svarbiausia atsirinkti ir tinkamai paruošti daržoves bei naudoti kokybiškus, tarpusavyje derančius ingredientus.
„Marinavimui siūlyčiau rinktis mažas ir vidutinio dydžio daržoves. Kuo jos šviežesnės – tuo geresnis rezultatas. Tokios daržovės ilgai išlaiko traškumą ir išraiškingą skonį“, – sako V. Juodkazienė ir pabrėžia, kad visuomet svarbu atkreipti dėmesio į marinato sudėtį.
„Norint pasiekti geriausią rezultatą, marinatui reikėtų naudoti specialią druską. Įprasta, juoduota valgomoji druska pakeičia marinato spalvą ir tekstūrą – jis tampa drumzlinas“, – pataria V. Juodkazienė.
Norintiems traškesnių marinuotų daržovių, maisto ekspertė siūlo per naktį daržoves palaikyti norimame marinate.
„Sudėkite daržoves į didelį indą, apibarstykite marinavimo druska ir palikite atvėsti šaldytuve. Ryte nusunkite išsiskyrusias sultis, daržoves nusausinkite ir tęskite įprastą marinavimo procesą. Beje, marinavimui labiausiai tinka baltasis, penkių procentų rūgštumo actas“, – sako V. Juodkazienė.