14
Kitas

Marinuotos cukinijos

Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė teigia, kad geriausias būdas ilgiau džiaugtis skaniomis daržovėmis ne tik vasarą, bet ir vėliau – marinavimas.

Marinuotos daržovės yra lengvai paruošiamas patiekalas, kuriuo galima mėgautis nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Skanių marinuotų daržovių paslaptis – geras marinatas ir kokybiška, kruopščiai atrinkta produkcija“, – sako maisto ekspertė.

Patarimai marinuojantiems daržoves

Prieš pradedant marinuoti daržoves reikėtų atkreipti dėmesį į keletą esminių dalykų. Maisto ekspertės teigimu, svarbiausia atsirinkti ir tinkamai paruošti daržoves bei naudoti kokybiškus, tarpusavyje derančius ingredientus.

„Marinavimui siūlyčiau rinktis mažas ir vidutinio dydžio daržoves. Kuo jos šviežesnės – tuo geresnis rezultatas. Tokios daržovės ilgai išlaiko traškumą ir išraiškingą skonį“, – sako V. Juodkazienė ir pabrėžia, kad visuomet svarbu atkreipti dėmesio į marinato sudėtį.

„Norint pasiekti geriausią rezultatą, marinatui reikėtų naudoti specialią druską. Įprasta, juoduota valgomoji druska pakeičia marinato spalvą ir tekstūrą – jis tampa drumzlinas“, – pataria V. Juodkazienė.

Norintiems traškesnių marinuotų daržovių, maisto ekspertė siūlo per naktį daržoves palaikyti norimame marinate.

„Sudėkite daržoves į didelį indą, apibarstykite marinavimo druska ir palikite atvėsti šaldytuve. Ryte nusunkite išsiskyrusias sultis, daržoves nusausinkite ir tęskite įprastą marinavimo procesą. Beje, marinavimui labiausiai tinka baltasis, penkių procentų rūgštumo actas“, – sako V. Juodkazienė.

14
Kitas

Marinuotos cukinijos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)