Baklažanų mišrainė

Reikės:

2 vnt. baklažanų
1 vnt. saldžiosios geltonosios paprikos
1 vnt. morkos
2 vnt. svogūnų
4 vnt. pomidorų
4 skiltelių česnakų
saujelės druskos
pagal skonį pipirų

Gaminimas:

  • Baklažanus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų. Išspauskite česnaką ir maišydami kepkite apie 4–5 minutes.
  • Baklažanus suberkite į puodą.
  • Į keptuvę įpilkite dar šlakelį aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, paprikas ir tarkuotas morkas. Maišydami kepkite apie 8 minutes. Suberkite į puodą.
  • Suberkite ir smulkiai pjaustytus pomidorus.
  • Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite pusę puodelio vandens, išmaišykite ir uždengtą troškinkite ant mažos ugnies apie 12 minučių.
  • Sudėkite į paruoštus sterilius stiklainius ir užsukite dangtelį.

Daržovių troškinys su česnakais


Reikės:

2 kg morkų
2 kg pomidorų
2 kg paprikų
1 kg svogūnų
7 skiltelių česnakų
1 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės acto
5 v. š. cukraus
3 v. š. druskos
5 vnt. lauro lapų
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų

Gaminimas:

  • Morkas supjaustykite griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, paprikas – juostelėmis, svogūnus – kubeliais.
  • Daržoves sumaišykite su aliejumi, actu, cukrumi ir druska. Palaikykite 1–2 val. ir troškinkite uždengtame puode.
  • Baigdami troškinti suberkite prieskonius ir susmulkintus česnakus. Troškinkite dar 3 min.
  • Karštą troškinį sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Cukinijų pagardas žiemai


Reikės:

5 kg cukinijų
1 kg morkų
1 stiklinės česnakų
1 stiklinės svogūnų
0,5 l pomidorų padažo
1 stiklinės cukraus
0,6 l aliejaus
100 g druskos
1 v. š. aitriosios paprikos miltelių
200 g acto

Gaminimas:

  • Sutarkuokite cukinijas be sėklų ir žievės (galima per burokinę arba per bulvių tarką).
  • Susmulkinkite česnakus ir svogūnus.
  • Per burokinę tarką sutarkuokite morkas.
  • Sudėkite viską į 15 litrų puodą (arba viską sumaišę paskirstykite į mažesnius puodus) ir 1 val. virkite kartais pamaišydami.
  • Sudėkite į pasterizuotus stiklainius.
  • Po to apvertę uždenkite šiltai ir laikykite, kol atšals.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)