Reikės:
200 g bolivinių balandų
1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
1 vidutinio dydžio žaliosios paprikos
1 vidutinio dydžio agurko
1 vidutinio dydžio morkos
1 nedidelio mėlynojo svogūno
1 saujos mažų pomidorų (slyvinių, vyšninių ar pan.)
1 saujos konservuotų kukurūzų
3,5 v. š. alyvuogių aliejaus
3,5 v. š. baltojo vyno acto
2 žiupsnių džiovintų raudonėlių
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Bolivines balandas supilame į sietelį, perplauname šaltu vandeniu. Tuomet sudedame į puodą, užpilame 3 kartus daugiau vandens negu yra kruopų ir užverdame. Kruopas verdame 15 min. nuo užvirimo pradžios. Tada kruopas vėl sudedame į sietelį ir perplauname šaltu vandeniu. Sudedame į dubenį, kad visiškai atvėstų.
- Išimame sėklytes iš paprikų, supjaustome mažais kubeliais. Sudedame į didelį dubenį.
- Agurką, morką ir svogūną nulupame. Agurką ir svogūną supjaustome mažais kubeliais, morką sutarkuojame stambia tarka. Pomidorus perpjauname perpus. Visas daržoves sudedame į dubenį su paprikomis, įmaišome atšalusias kruopas. Pagardiname raudonėliais, druska ir pipirais pagal skonį.
- Atskirai dubenėlyje gerai sumaišome alyvuogių aliejų su actu, užpilame ant salotų, išmaišome ir patiekiame.
Skanaus!