Ingredientai:
(4 porcijos)
4 dideli vištienos ketvirčiai, su odele, padalinti į blauzdeles ir šlauneles, įpjaustyti
alyvuogių aliejus kepti
2 šaukštai Vusterio padažo
ryžiai garnyrui
4–5 čiobrelio šakelės patiekalui papuošti (nebūtinai)
Ingredientai marinatui paruošti:
1–2 aitrieji pipirai (pašalintomis sėklomis, smulkiai supjaustyti)
2 česnako skiltelės (nuluptos ir sutraiškytos)
1 a. š. maltų gvazdikėlių
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. malto muskato riešuto
2 a. š. maltų kvapiųjų pipirų
5–7 čiobrelio šakelės (jums prireiks tik lapelių)
šviežiai grūsti juodieji pipirai
alyvuogių aliejus
Paruošimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
Iš pradžių ruoškite marinatą: sumaišykite visus ingredientus su nemažu grūstų juodųjų pipirų kiekiu ir aliejaus šlakeliu.
Marinatą masažuojamaisiais judesiais įtrinkite į vištienos gabalėlius. Palikite mėsą marinuotis mažiausiai 1 val. (geriausia per naktį).
Dėkite didelį karščiui atsparų kepimo indą ant vidutinės kaitros, įpilkite šlakelį aliejaus. Vištienos gabalėlius pakepkite apie 10 min. (abi pusės turi gražiai apskrusti). Įpilkite Vusterio padažo ir kepkite dar 2 min.
Ant indo dėkite karščiui atsparų dangtį arba jį uždenkite folija. Vištieną orkaitėje kepkite 20 min. Jei neturite karščiui atsparios keptuvės, vištienos gabalėlius paprasčiausiai perkelkite į orkaitės formą. Likus 5 min. foliją ar dangtį nuimkite, kad vištiena dar labiau apskrustų.
Vištieną tiekite karštą su ryžių garnyru.
Skanaus!