Reikės:

1,2 kg iškaulytų abrikosų (pirkau apie 1,5 kg)
600 g cukraus
3–4 v. š. šviežių arba džiovintų rozmarinų
apelsino
citrinos

Gaminimas:

  • Abrikosus iškauliname, perpjauname pusiau (žievelės lupti nebūtina, bet nuo labai minkštų vaisių nulupau ir minkštimą sutryniau tarp pirštų). Kiekvieną pusę pjauname dar per pusę.
  • Vaisius dedame į didelį puodą, užpilame cukrumi ir išmaišome. Paliekame pusvalandžiui.
  • Dedame rozmarinus ir nutarkuotą apelsino žievelę (tarkuokite tik oranžinę dalį, nes balta suteiks nepageidaujamo kartumo).
  • Pilame apelsino ir citrinos sultis ir verdame 20–25 min. Įpusėjusi aš dar pamaliau elektriniu trintuvu, bet nepersistenkite – dėl tekstūros palikite ir truputį sveikų abrikosų puselių.
  • Išjungiame kaitrą, paliekame kelias minutes atvėsti ir supilstome į stiklainius.

Skanaus!