4 porcijoms reikės:
- 520 g tamsių konservuotų pupelių
- 500 g jautienos faršo
- 420 g konservuotų pomidorų (be odelių)
- 0,5 vidutinio dydžio svogūno
- 500 ml vandens (arba jautienos sultinio)
- 125 ml trintų konservuotų pomidorų (be odelių ir sėklyčių)
- 0,5 žalios paprikos
- 1 šviežio jelapeno pipiro
- 2 skiltelių česnako
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 arb. š. raudonosios paprikos miltelių
- 1 arb. š. kumino miltelių
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 1 arb. š. čili miltelių
- 1 arb. š. svogūno miltelių
- druskos, juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Nulupame svogūną ir česnakus, supjaustome ypač smulkiai.
- Iš paprikos ir jelapeno pipiro išimame sėklytes, supjaustome labai smulkiai.
- Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitiname 3 valg. š. alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Suberiame česnakus ir svogūną, pakepiname kelias minutes.
- Tada suberiame papriką ir jelapeno pipirą. Kepiname apie 4–5 min., kol daržovės šiek tiek suminkštėja.
- Suberiame visus prieskonius ir išmaišome, pakepiname apie 1 min.
- Į daržoves supilame supjaustytus konservuotus pomidorus, konservuotus trintus pomidorus ir vandenį. Verdame 30 min., vis pamaišydami.
- Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname šlakelį aliejaus, sudedame faršą ir kepiname, kol faršas gražiai apskrunda, nuolat maišome ir sutriname, kad būtų tik smulkūs gabalėliai. Pagardiname druska ir pipirais.
- Kai faršas iškepa, nupilame riebalus ir sudedame į troškinį kartu su pupelėmis.
- Troškiname dar 40 min. ant silpnesnės ugnies, vis pamaišome.
- Pabaigoje pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Troškinį galite patiekti su grietine ir skrebučiu.