Vienas didžiulis blynas per visą skardą


Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 500 ml pieno
  • 220 g miltų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 200 g karštai rūkytos antienos filė


1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Suplakite kartu kiaušinius, druską ir pieną. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.

3. Antienos filė supjaustykite kubeliais, svogūną – gana smulkiai.

4. Antieną ir svogūną paskleiskite skardoje, ant viršaus supilkite tešlą. Galite pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis arba juodaisiais pipirais.

5. Tešlą supilkite į skardą ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min. – blyno paviršius turi būti gražiai apskrudęs. Neišsigąskite, blynas orkaitėje kyla tiesiog akyse, tampa įvairių formų, pučiasi – vėliau jis subliukš.

6. Iškepusį blyną patiekite su norimu priedu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)