Sočios ir gaivios mango ir triušienos salotos
- 1 prinokusio mango
- 1 raudonojo svogūno
- 250 g šviežios triušienos mėsos (troškinti, kepti)
- 2 trumpavaisių agurkų
- gurmaniško majonezo
- 50 g sausų arba 150 g išvirtų ryžių
- Mėgstamų salotų lapų
- Aliejaus
- 1-2 skiltelių česnako
- akmens druskos
- juodųjų pipirų Tellicherry
- Citrinos tarkuotos žievelės
- Žiupsnelio saldžiosios paprikos
1. Ryžius išvirkite biriai.
2. Šviežią triušieną sudėkite į indą, suberkite paprikas, smulkintus česnakus, užberkite akmens druskos bei juodųjų pipirų. Viską apšlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite. Dėkite mėsą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite gana stiprioje kaitroje.
3. Agurkus supjaustykite griežinėliais, mangą – kubeliais, raudonąjį svogūną – pusžiedžiais. Pasmulkinkite salotų lapų.
4. Į dubenėlį atskiromis krūvelėmis dėkite ryžius, salotų lapus, mangus, agurkus, svogūną, keptos triušienos gabaliukus ir gardinkite majonezu. Viską apibarstykite tarkuota citrinos žievele.