Reikės:

  • 2 puodelių avižų dribsnių
  • 3/4 puodelio smulkintų kokosų drožlių
  • 2 v. š. chia sėklų
  • 3 v. š. kakavos miltelių
  • 3 v. š. kokosų aliejaus
  • 1/4 puodelio klevų sirupo
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1/8 a. š. druskos
  • 1/2 juodojo šokolado plytelės
Šokoladinė granola

Gaminimas:

  • Orkaitę įkaitiname iki 150 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  • Dubenyje sumaišome avižas, kokosų drožles, chia sėklas, druską ir kakavą.
  • Ištirpiname kokosų aliejų ir į jį įmaišome klevų sirupą su vanile. Viską supilame į dubenį su sausais produktais, gerai išmaišome.
  • Granolą suberiame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, išlyginame paviršių ir kepame orkaitėje 30 minučių. Maždaug kas 8 minutes granolą pamaišome, kad tolygiai apkeptų iš visų pusių.
  • Iškepus paliekame atvėsti.
  • Šokoladą susmulkiname, suberiame į granolą ir išmaišome.
  • Valgome su jogurtu, įvairiais desertais.

Granolą laikome uždarame inde iki 2 savaičių.

Pastaba. Vietoje klevų sirupo galite naudoti agavų sirupą arba medų. Klevų sirupas man labiau patinka dėl savo aromato. Taip pat šiai granolai tiktų ir cinamonas. Į šį receptą cinamono nedėjau, nes jį visada beriu tiesiai į savo desertus.

Skanaus!

Šokoladinė granola