Reikės:
- 2 puodelių avižų dribsnių
- 3/4 puodelio smulkintų kokosų drožlių
- 2 v. š. chia sėklų
- 3 v. š. kakavos miltelių
- 3 v. š. kokosų aliejaus
- 1/4 puodelio klevų sirupo
- 1 a. š. vanilės ekstrakto
- 1/8 a. š. druskos
- 1/2 juodojo šokolado plytelės
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 150 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Dubenyje sumaišome avižas, kokosų drožles, chia sėklas, druską ir kakavą.
- Ištirpiname kokosų aliejų ir į jį įmaišome klevų sirupą su vanile. Viską supilame į dubenį su sausais produktais, gerai išmaišome.
- Granolą suberiame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, išlyginame paviršių ir kepame orkaitėje 30 minučių. Maždaug kas 8 minutes granolą pamaišome, kad tolygiai apkeptų iš visų pusių.
- Iškepus paliekame atvėsti.
- Šokoladą susmulkiname, suberiame į granolą ir išmaišome.
- Valgome su jogurtu, įvairiais desertais.
Granolą laikome uždarame inde iki 2 savaičių.
Pastaba. Vietoje klevų sirupo galite naudoti agavų sirupą arba medų. Klevų sirupas man labiau patinka dėl savo aromato. Taip pat šiai granolai tiktų ir cinamonas. Į šį receptą cinamono nedėjau, nes jį visada beriu tiesiai į savo desertus.
Skanaus!