15 kepsniukų pagaminti reikės:

  • 220 g išvirtų avinžirnių (galima naudoti konservuotus – tuomet reikės 1 skardinės)
  • 220 g išvirtų bolivinių balandų
  • 100 g špinatų
  • 40 g avižinių miltų
  • 3 skiltelių sutrinto česnako
  • 1 svogūno
  • druskos

Paruošimas:

  1. Išsivirkite bolivines balandas ir avinžirnius, jei naudosite ne konservuotus. Išvirus jiems leiskite ataušti.
  2. 4 minutes vandenyje patroškinkite špinatus. Špinatams išsitroškinus, perliekite juos šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite.
  3. Maisto smulkintuve su S peiliuku sumalkite iki vientisos masės avinžirnius ir česnaką (nepilkite jokio papildomo vandens).
  4. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  5. Į atskirą indą sudėkite visus paruoštus ingredientus, išmaišykite iki vientisos masės ir formuokite kepsniukus.
  6. Kepkite orkaitėje šiek tiek pašlakstę aliejumi, kepimo temperatūra – 180C. Vieną pusę kepkite15min., po to kepsniukus apverskite ir pakepkite dar 15 min.
  7. Išėmus leiskite kepsniukams ataušti, jei norėsite tvirtesnių.

Skanaus!