15 kepsniukų pagaminti reikės:
- 220 g išvirtų avinžirnių (galima naudoti konservuotus – tuomet reikės 1 skardinės)
- 220 g išvirtų bolivinių balandų
- 100 g špinatų
- 40 g avižinių miltų
- 3 skiltelių sutrinto česnako
- 1 svogūno
- druskos
Paruošimas:
- Išsivirkite bolivines balandas ir avinžirnius, jei naudosite ne konservuotus. Išvirus jiems leiskite ataušti.
- 4 minutes vandenyje patroškinkite špinatus. Špinatams išsitroškinus, perliekite juos šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite.
- Maisto smulkintuve su S peiliuku sumalkite iki vientisos masės avinžirnius ir česnaką (nepilkite jokio papildomo vandens).
- Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Į atskirą indą sudėkite visus paruoštus ingredientus, išmaišykite iki vientisos masės ir formuokite kepsniukus.
- Kepkite orkaitėje šiek tiek pašlakstę aliejumi, kepimo temperatūra – 180C. Vieną pusę kepkite15min., po to kepsniukus apverskite ir pakepkite dar 15 min.
- Išėmus leiskite kepsniukams ataušti, jei norėsite tvirtesnių.
Skanaus!