Tinginys virsta tortu
„Tinginį atradau dar studentiškais laikais gyvendama bendrabutyje. Orkaitės bendrabutyje neturėjom, tad tekdavo pasukti galvą, ką skanaus galima pasigaminti turint tik viryklę. Tad tinginys buvo tas desertas, kurį gamindindavau dažniausiai. Tik, žinoma, receptas buvo labai paprastas – sausainiai, pienas, cukrus, kakava ir daug kantrybės laukiant kol pienas verdamas sutirštės“, – atsimena Živilė.
„Tinginį gaminu, kai reikia greitai skanėstą neštis į svečius – kol susiruoši jis jau būna ir sustingęs. Šis desertas patogus transportuoti, tad imam į keliones ir iškylas. Be jo neapsieina nė viena šeimos šventė, ir, išduosiu paslaptį, – paragauti įdomesnio tinginio neatsisako net ir tie, kas laikosi dietos“, – pasakoja tinklaraštininkė.
Živilei tinginys būna patogus ir tada, kai reikia pagaminti tokį tortą, kad visiems patiktų – tuomet ruošia jį apvalioje arba kekso formoje, aplieja šokoladu ir dekoruoja.
Živilė turi kelis tinginių receptus. Na o pasiteiravus, kuris yra šeimos mėgstamiausias, atsako: „Nė viena šeimos šventė neapsieina be „Princesių tinginio“. Tiesa, tenka pavargti ieškant spalvotų zefyriukų – kad būtų ne tik rožiniai, nes šį tinginį mėgsta ir noriai valgo ne tik mergaitės. Na o mes su vyru labai mėgstame prie puodelio kavos pasilepinti gabalėliu tinginio su džiovintais vaisiais ir šokoladu“, – sako Ž. Stumbrienė ir kviečia išbandyti pasigaminti tinginį pagal jos receptus.