19
Kitas

Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis

Tinginys virsta tortu

„Tinginį atradau dar studentiškais laikais gyvendama bendrabutyje. Orkaitės bendrabutyje neturėjom, tad tekdavo pasukti galvą, ką skanaus galima pasigaminti turint tik viryklę. Tad tinginys buvo tas desertas, kurį gamindindavau dažniausiai. Tik, žinoma, receptas buvo labai paprastas – sausainiai, pienas, cukrus, kakava ir daug kantrybės laukiant kol pienas verdamas sutirštės“, – atsimena Živilė.

Bėgant metams trijų vaikų mama atrado naujų, įdomesnių ir turtingesnių receptų, tačiau po senovei tinginys neužleidžia vietos jokiam kitam desertui alytiškių virtuvėje ir yra vienas iš dažniausių gaminamų desertų.

„Tinginį gaminu, kai reikia greitai skanėstą neštis į svečius – kol susiruoši jis jau būna ir sustingęs. Šis desertas patogus transportuoti, tad imam į keliones ir iškylas. Be jo neapsieina nė viena šeimos šventė, ir, išduosiu paslaptį, – paragauti įdomesnio tinginio neatsisako net ir tie, kas laikosi dietos“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Živilei tinginys būna patogus ir tada, kai reikia pagaminti tokį tortą, kad visiems patiktų – tuomet ruošia jį apvalioje arba kekso formoje, aplieja šokoladu ir dekoruoja.

Tinginys gali būti ir labai skani bei patogi valgoma dovana. Gamindama tinginį dovanoms suformuoju jį dešros formos ir įvynioju į kepimo popierių, kaip tai daro italai. O jei jis bus, pavyzdžiui, su pistacijomis, džiovintomis spanguolėmis ir šokoladu, iš patirties žinau, kad dovana bus įvertinta“, – dalijasi patarimu.

Živilė turi kelis tinginių receptus. Na o pasiteiravus, kuris yra šeimos mėgstamiausias, atsako: „Nė viena šeimos šventė neapsieina be „Princesių tinginio“. Tiesa, tenka pavargti ieškant spalvotų zefyriukų – kad būtų ne tik rožiniai, nes šį tinginį mėgsta ir noriai valgo ne tik mergaitės. Na o mes su vyru labai mėgstame prie puodelio kavos pasilepinti gabalėliu tinginio su džiovintais vaisiais ir šokoladu“, – sako Ž. Stumbrienė ir kviečia išbandyti pasigaminti tinginį pagal jos receptus.
19
Kitas

Itališkas tinginys su pistacijomis ir spanguolėmis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją