4 porcijoms reikės:
12 mažų kukurūzų tortilijų
1 virtos vištos krūtinėlės (~300 g)
450 g pupų užtepėlės
3 saujų susmulkintų mėgstamų salotų
2 saujų sutrupinto sūraus varškės sūrio
1 didesnio avokado
12 arb. š. grietinės
3 konservuotų chipotle čili pipirų (galite naudoti ir kitus konservuotus aštrius pipirus)
4 vidutinio dydžio pomidorų
4 vidutinio dydžio svogūnų
50 ml vandens
2 česnako skiltelių
1 valg. š. džiovinto raudonėlio
1 lauro lapelio
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Pomidorus ir nuluptas česnako skilteles sudedame į elektrinį trintuvą arba kokteilinę ir sutriname iki piurė. Atidedame į šoną.
Vištienos krūtinėlę susmulkiname į mažus gabalėlius (jei krūtinėlė neseniai išvirta ir pravėsusi, tuomet ją suplėšome į mažus gabalėlius). Atidedame į šalį.
Svogūnus nulupame, supjaustome plonomis juostelėmis. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 3 valg. š. aliejaus, sudedame svogūnus, raudonėlį, lauro lapelį, išmaišome ir pakepiname ~5-6 min, kol svogūnas suminkštėja.
Tada sudedame susmulkintą vištienos krūtinėlę, pomidorų piurė, čili pipirus, pagardiname druska, pipirais, išmaišome ir kepiname15 min, vis pamaišydami.
Kitoje keptuvėje įkaitiname ~80-100 ml aliejaus ant vidutinės ugnies. Po vieną kepame tortilijas iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda, iškepusias dedame ant popierinio rankšluosčio.
Skrebučių sluoksniavimas – dedame 3 skrebučius į lėkštę, ant kiekvieno skrebučio užtepame šiltos pupų užtepėlės, tada dedame po šiek tiek vištienos troškinio, salotų, po 1 arb. š. grietinės, apiberiame sūrio trupiniais, uždedame ant viršaus kelis avokado griežinėlius ir iš karto patiekiame!