Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen teigia, kad ant grotelių keptos daržovės – puikus pasirinkimas, nes apskrudusios ir praturtintos grilio aromatu, jos leidžia atrasti visiškai naują patiekalo skonį.
Saldžiosios bulvės – ne vien smaližiams
Pastaraisiais metais sparčiai kintant mitybos įpročiams, saldžiosios bulvės vis dažniau keičia tradicines. Pasak A. Rasmussen, saldžiosios bulvės – itin mėgstamos pirkėjų, be to, puikiai tinka kepti ant grotelių.
„Kai pritrūksta idėjų garnyrui, visuomet rekomenduoju paragauti šią bulvių rūšį, kuri išsiskiria maloniai švelnia tekstūra ir saldumu. Saldžiosios bulvės leidžia eksperimentuoti su įvairiausiais prieskonių mišiniais, kurie išryškina natūralų bulvės saldumą. Be to, šios bulvės yra be galo universalios – jas galima valgyti keptas, virtas, troškintas, naudoti pyragams ir net desertams. Kepant saldžiąsias bulves ant grotelių, jas taip pat galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos kepsnių“, – pasakoja A. Rasmussen.
Tradicinio skonio mėgėjams – cukinijos ir paprikos
Cukinija – klasikinis pasirinkimas, mėgstantiems ant grotelių keptas daržoves. Anot A. Rasmussen, cukinijos yra populiarios dėl universaliai švelnaus skonio ir malonios tekstūros.
„Ant grotelių kepta cukinija – puikiai tinka garnyrui, ypač, jei gaminate jūrų gėrybes. Cukinijas kepti itin paprasta, nes įprastai užtenka ją supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pagardinti druska bei šviežiai maltais pipirais. Tiesa, tiems, kam patinka suktis virtuvėje, visuomet patariu eksperimentuoti – tinkamai parinkti prieskonių deriniai suteiks jūsų garnyrui išskirtinį skonį“, – pataria A. Rasmussen.
Dar viena idėja garnyrui – ant grotelių keptos paprikos. Maisto ekspertė pastebi, kad šios daržovės išsiskiria ne tik savitu skoniu, bet ir spalvų įvairove.
„Yra raudonųjų, žaliųjų, geltonųjų ar baltųjų paprikų. Įsivaizduokite, kokį gražų paveikslą iš jų galima sukurti lėkštėje. Šias daržoves galima kepti tiek suvyniojus į foliją, tiek ant grotelių. Be to, ant grotelių iškepę paprikas, pagaminsite akį traukiantį ir sveikuolišką garnyrą“, – sako A. Rasmussen ir dalijasi receptais.
Ant grotelių keptos saldžiosios bulvės
Jums reikės:
- 2 nuluptų ir kubeliais supjaustytų didelių saldžiųjų bulvių
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 a. š. rudojo cukraus
- 1,5 a. š. raudonosios paprikos
- 0,5 a. š. svogūnų miltelių
- 0,5 a. š. česnako miltelių
- 0,5 a. š. aitriosios paprikos miltelių
- žiupsnelio kajeno pipirų
Gaminimas:
- Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros, o bulvių gabalėlius sudėkite į platų dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite visais prieskoniais. Išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų kuo tolygiau.
- Tuomet saldžiąsias bulves sudėkite ant kepimo grotelių ir vartydami kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės ir apskrus.
- Patiekite su vištienos patiekalu arba kaip atskirą užkandį.