Reikės:
- didelės žiedinio kopūsto galvos, susmulkintos į žiedynus, kotas supjaustytas
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnakų
- ~3 cm dydžio imbiero gabalėlio
- 4 šaukštelių žaliojo thai kario pastos
- 1 šaukštelio malto kumino
- ~1 litro vištienos sultinio (priklausomai nuo žiedinio kopūsto dydžio)
- skardinės kokosų pieno
- šaukštelio kokosų aliejaus (tinka ir paprastas)
- druskos
- pipirų
- kalendros
- 1 laimo sulčių
Gaminimas:
- Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinti. Dėti į nemažą puodą su įkaitintu kokosų aliejumi. Viską pakepinti ant vidutinės ugnies apie minutę.
- Dėti kuminą, kario pastą ir kepti dar pusę minutės.
- Sudėti žiedinį kopūstą ir užpilti vištienos sultiniu. Sultinio pilti tiek, kad žiediniai kopūstai nebūtų visiškai apsemti. Viską virti apie 10 minučių.
- Supilti kokosų pieną ir pavirti sriubą dar 5–10 minučių.
- Paragauti, ar netrūksta druskos, ir viską sutrinti rankiniu trintuvu.
- Supilti laimų sultis, įberti pipirų ir galiausiai tiekiant apibarstyti sriubą kalendromis.
Skanaus!