Trimis skirtingais receptais dalijasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Reikės:
- 8 pomidorų
- 3 raudonų paprikų
- saujos šviežių bazilikų
- 5 laurų lapų
- 4 skiltelių česnako
- 125 ml vandens
- 3 arbatinių šaukštelių citrinų sulčių
- 3 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos
- alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio pipirų ir druskos
Gaminimas:
- Paprikas ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir apie 30 minučių kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.
- Iškeptas daržoves sudėkite į indą, kuriame trinsite sriubą. Užpilkite vandeniu, citrinos sultimis, užvirinkite ir sutrinkite iki vientisos masės.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt