Trimis skirtingais receptais dalijasi „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Reikės:
- 8 pomidorų
- 3 raudonų paprikų
- saujos šviežių bazilikų
- 5 laurų lapų
- 4 skiltelių česnako
- 125 ml vandens
- 3 arbatinių šaukštelių citrinų sulčių
- 3 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos
- alyvuogių aliejaus
- žiupsnelio pipirų ir druskos
Gaminimas:
- Paprikas ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir apie 30 minučių kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.
- Iškeptas daržoves sudėkite į indą, kuriame trinsite sriubą. Užpilkite vandeniu, citrinos sultimis, užvirinkite ir sutrinkite iki vientisos masės.