Pagrindui:

  • 100g migdolų arba migdolų miltų
  • 45g kakavos
  • 30g žalių grikių
  • Druskos
  • 50ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
  • 20g nerafinuoto kokoso aliejaus
  • ½ arbt. š. cinamono


1. Virtuviniu smulkintuvu sumaišome visus ingredientus. Turi išeiti į trupinius panaši, bet lipni masė, kurią suspaudus ji laikys savo formą.
2. Masę dedame į 14-15cm formą, suformuojame 2-2,5 cm kraštus ir kepame 15min. 180° Formos niekuo netepame, o tiesiog kepame.
3. Ištraukiame pagrindą iš orkaitės ir atšaldome. Jeigu norite tai padaryti greičiau, dėkite į šaldytuvą.

Veganiškas tartaras su riešutais

Ruošiame karamelę:

  • 250ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
  • 250ml kokoso pieno/kremo
  • 1 arbt. š. cinamono
  • 1 arbt. š. riešutų sviesto (nebūtina, bet bus skaniau)
  • ½ arbt. š. druskos


1. Sumaišome sirupą ir pieną. Supilame į puodą ir ant vidutinės ugnies verdame apie 25-30 min. Tada dedame likusius ingredientus ir verdame dar 5-10 min. Turite pamatyti gana didelius burbulus ir konsistencija turi būti panaši į karamelės.
2. Perpilame karamelę į dubenį, dedame į šalį ir atvėsiname.

Karamelizuojame riešutus:

  • Saujos migdolų
  • 2 saujos lazdynų riešutų
  • 2 saujos moliūgų sėklų
  • Saulėgrąžų ir sezamo sėklų
  • 4-5 valg. š. datulių sirupo
  • Druskos
  • Apelsino žievelės


1. Porą min. sausoje keptuvėje pakepame visus riešutus ir sėklas. Pilame sirupą ir žievelę. Gerai sumaišome. Gautą masę perkeliame ant kepimo popieriaus ir dedame į šaldiklį.
Belieka tik surinkti tartą.

Skanaus!

Veganiškas tartaras su riešutais

Receptu dalijasi Kas Tas Avokadas.