Pagrindui:
- 100g migdolų arba migdolų miltų
- 45g kakavos
- 30g žalių grikių
- Druskos
- 50ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
- 20g nerafinuoto kokoso aliejaus
- ½ arbt. š. cinamono
1. Virtuviniu smulkintuvu sumaišome visus ingredientus. Turi išeiti į trupinius panaši, bet lipni masė, kurią suspaudus ji laikys savo formą.
2. Masę dedame į 14-15cm formą, suformuojame 2-2,5 cm kraštus ir kepame 15min. 180° Formos niekuo netepame, o tiesiog kepame.
3. Ištraukiame pagrindą iš orkaitės ir atšaldome. Jeigu norite tai padaryti greičiau, dėkite į šaldytuvą.
Ruošiame karamelę:
- 250ml datulių sirupo (arba tamsaus agavos)
- 250ml kokoso pieno/kremo
- 1 arbt. š. cinamono
- 1 arbt. š. riešutų sviesto (nebūtina, bet bus skaniau)
- ½ arbt. š. druskos
1. Sumaišome sirupą ir pieną. Supilame į puodą ir ant vidutinės ugnies verdame apie 25-30 min. Tada dedame likusius ingredientus ir verdame dar 5-10 min. Turite pamatyti gana didelius burbulus ir konsistencija turi būti panaši į karamelės.
2. Perpilame karamelę į dubenį, dedame į šalį ir atvėsiname.
Karamelizuojame riešutus:
- Saujos migdolų
- 2 saujos lazdynų riešutų
- 2 saujos moliūgų sėklų
- Saulėgrąžų ir sezamo sėklų
- 4-5 valg. š. datulių sirupo
- Druskos
- Apelsino žievelės
1. Porą min. sausoje keptuvėje pakepame visus riešutus ir sėklas. Pilame sirupą ir žievelę. Gerai sumaišome. Gautą masę perkeliame ant kepimo popieriaus ir dedame į šaldiklį.
Belieka tik surinkti tartą.
Skanaus!
Receptu dalijasi Kas Tas Avokadas.