„Vienas svarbiausių garnyrų ingredientų – tai prieskoniai. Geras prieskonių pasirinkimas net ir visai paprastą ar įprastu tapusį patiekalą gali paversti, rodos, dar neragautu skanėstu“, – tikina „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas.
Naminis bolivinių balandų garnyras
Reikės:
- 350 g (pakelio) bolivinės balandos
- aliejaus kepimui
- poros skiltelių česnako
- apie 200 g pievagrybių
- 1 vnt. brokolio
- pakelio (400 g) šaldytų žirnelių
- sojų padažo
- persilado ar kitokių žolelių prieskonių
Gaminimas:
- Bolivinės balandos kruopas išvirkite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą česnaką, smulkintus pievagrybius, smulkintą brokolį bei šaldytus žirnelius. Nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų.
- Viskam iškepus apšlakstykite sojų padažu ir visą keptuvės turinį sumaišykite su išvirta bolivine balanda bei prieskoniais, tada išjunkite ugnį.
- Paruoštą garnyrą galite dar pagardinti citrinos sultimis.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (2)