Nugalėtojas paskelbtas iškilmingos idėjų ir tendencijų festivalio „Revolution Awards“ ceremonijos metu.

Vienbalsiu komisijos sprendimu pergalė atiteko „Laroché“ desertų kūrėjų komandai, kuri dalyvavo „Klasikinio torto“ kategorijoje ir pagamino tortą pavadinimu „Laroché Balerina“. Šių metų tortų konkurso tema buvo „Karališkos vestuvės Pacuose“, o tarp komisijos narių, vertinusių saldžius šedevrus, taip pat buvo šefė konditerė, kepinių ir desertų instruktorė Jekaterina Zvonkuvienė, virtuvės šefas ir konditeris Evaldas Juška bei konditerė Dovilė Valentienė.

Tortų konkursas

Torto nugalėtojo aukštis siekė net 2 metrus, o gaminimo procesas, pasak „Laroché“ komandos, tęsėsi dvi savaites. Komisijos narius sužavėjo ne tik torto aukštis, bet ir išskirtinė ingredientų kombinacija, kurioje dominavo pasiflorų, abrikosų, japoniškų mandarinų ir gėlių žiedų medaus skoniai.

„Džiugu, kad visos komisijos nuomonė dėl tortų konkurso nugalėtojo sutapo. Iš tiesų komandos „Laroché“ tortas buvo tas, kuris atitiko visus vertinimo kriterijus ir išsiskyrė ne tik savo vaizdu, bet ir skoniu“, – po konkurse dalyvaujančių tortų degustacijos kalbėjo Beata Nicholson.

Tortų konkursas

Svarbiausias kriterijus – skonis

Apdovanojimą už originaliausią tortą pelnė „Desertai Donas“ konditerė Donata, sukūrusi mažintą valgomą viešbučio „Pacai“ pastato versiją.

Tortų konkursas

Įspūdingą desertą konkursui paruošė ir praėjusių metų nugalėtojai „T.A.I.P Cake“, kurie šiemet nustebino komisiją ir festivalio svečius išskirtinės formos kūriniu – „medine“ belgiško šokolado dėžute, pripildyta citrusinius vaisius imituojančiais pyragėliais.

„Jaučiasi, kad visų konkurse dalyvavusių Lietuvos konditerių lygis yra labai aukštas: netgi pati atradau idėjų, kurias su malonumu pakartosiu ir namuose. Kalbant apie nugalėtojus, jų tortas pasižymėjo idealiai subalansuota skonių palete, kurios daliai konkurentų galbūt šiek tiek pritrūko“, – priduria B. Nicholson.

Tortų konkurse taip pat buvo galima pamatyti žagarėliais papuoštą 4-ių aukštų Napoleoną, du tradicinius skonius – Napoleoną ir Medutį – sujungiantį ir perlais apkarstytą tortą, bei didelį, puošnų, į vestuvinę suknelę panašų šventinį tortą.