Kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais ar troškintomis daržovėmis (puikiai tiks įvairūs garnyrai).
3 porcijoms reikės:
- 1 vištos krūtinėlės
- 100 ml miltų + 0,5 arb. š. druskos + ¼ arb. š. juodųjų pipirų
- 150 ml džiūvėsėlių + 0,5 arb. š. druskos + 1 arb. š. džiovintos petražolės + 1 arb. š. česnako miltelių
- 1 kiaušinio + 1 valg. š. šalto vandens
- alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus kepimui
- saujos šviežių petražolių
Padažui:
- 2 laimų (arba 2 nedidelių citrinų)
- 3 valg. š. sviesto
- 1/3 arb. š. druskos
- ¼ arb. š. juodųjų pipirų
- 125 ml balto sauso vyno
Gaminimas:
- Vištos krūtinėlę nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome į 2 ar 3 (priklausomai nuo krūtinėlės storio) pailgus gabalėlius. Dedame pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždengiame maistine plėvele ir sumušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
- Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su druska ir pipirais.
- Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišome su prieskoniais.
- Kiaušinį išplakame su vandeniu.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
- Pjausnius pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir tada džiūvėsėliuose. Kepame ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių po pora minučių.
- Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
- Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popieriaus, sudedame kepsnius ir kepame 7 min.
- Kol kepsniai kepa – pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome 1 valg. š. sviesto ant vidutinės ugnies, po to supilame vyną, sudedame prieskonius, laimus perpjauname perpus, išspaudžiame sultis į keptuvę ir sudedame laimų puseles, padažą kaitiname ant stiprios ugnies (~4 min.), kol padažo sumažėja perpus. Galiausiai sudedame likusį sviestą, keptuvę nukeliame nuo ugnies, kai sviestas išsilydo, padažą pamaišome.
- Kepsnius išdėliojame į lėkštes, užpilame padažu, apibarstome šviežiomis petražolėmis ir patiekiame su mėgstamais priedais – salotomis, bulvėmis ar pan.
Skanaus!