Vieną tokį receptą – cezario salotų suktinuko – L. Panavė siūlo išmėginti ir Delfi Maistas skaitytojams.
„Šis patiekalas ne tik labai skanus, bet ir palankus sveikatai bei figūrai. Tinka įsidėti ir į pietų dėžutę“, – rekomenduoja dietistė.
Cezario salotų suktinukai
Reikės:
120 g vištienos filė;
4-5 didelių „Iceberg“ salotų lapų;
40 g kietojo sūrio;
vištienos ar mėgiamų prieskonių;
1/3 morkos;
1 nedidelio agurko;
Padažui:
1 skiltelės česnako;
4 v. š. graikiško jogurto
šiek tiek druskos;
šiek tiek pipirų.
Gaminimas:
Supjaustyti vištieną gabaliukais, pagardinti prieskoniais ir kepti 10–12 min. 190 laipsnių karšto oro gruzdintuvėje ar orkaitėje. Mėsa turi likti sultinga.
Daržoves nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu. „Iceberg“ salotos lapus nusausinti. Agurką ir morką supjaustyti šiaudeliais, sūrį pasmulkinti morkų skutuku.
Atskirame inde sumaišyti padažo ingredientus.
Iš „Iceberg“ salotos lapų padaryti „dubenėlį“, į jį sudėti pjaustytas daržoves, gabaliukais supjaustytą vištieną, užpilti padažo.
Viską susukti į suktinuką. Patogiau susuksite, jei naudosite maistinį popierių.
Skanaus!