1 kepaliukui reikės:

300 g bolivinės balandos
60 g chia sėklų
1 (250 ml) stiklinės vandens
60 ml alyvuogių aliejaus
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos
½ a. š. česnako miltelių
½ citrinos
saulėgrąžų pabarstyti (nebūtina)

Gaminimas:

  • Kruopas ir sėklas ruošiame jau iš vakaro: viename dubenyje vandeniu užpilame bolivinę balandą, kitame – chia sėklas (pilame pusę stiklinės vandens). Pastarąsias pamaišome. Abu dubenis siunčiame „nakvoti“ į šaldytuvą.
  • Išmirkusią bolivinę balandą labai gerai nuvarviname per tinklelį, kad visai neliktų vandens, ir beriame į smulkintuvą.
  • Šalia į maisto smulkintuvą beriame išmirkusias chia sėklas, pilame pusę stiklinės vandens, aliejų, beriame sodą, druską, česnako miltelius ir įspaudžiame citrinos sultis.
  • Viską triname apie 3 minutes – turi išeiti tešlos konsistencijos masė, kurioje vis dar matosi bolivinės balandos pėdsakų.
  • Pilame masę į kepimo skardą, pabarstome saulėgrąžomis.
  • Kepame 160 laipsnių orkaitėje 1,5 val.
  • Iškepusią duoną atvėsiname.
Suvyniotą šaldytuve šią duoną galima laikyti iki savaitės. Galima ir šaldyti.