Laukinių augalų pesto
Reikės:
0,5 stiklinės migdolų per pusę su saulėgrąžų sėklomis
pluoštelio garšvų ir dilgėlių, dar galima dėti žliūgės ar balandų
0,5 avokado
1/4 citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
1/4 a. š. druskos
1/4 a. š. juodųjų pipirų
baziliko ir šakelės petražolių
Gaminimas:
Visus komponentus sutriname trintuvu. Dedame į stiklinį indą. Šaldytuve galima laikyti iki penkių dienų.
Tinka sumuštiniams, dėti į patiekalus kaip padažą.
Žalias kokteilis su garšvomis ir klevo žiedais
Reikės:
1 obuolio
1 banano
5 vynuogių (gali būti ir su sėklomis)
saujos garšvų ir pusės saujos klevų žiedų
Gaminimas:
Visus ingredientus užpilame vandeniu per porą pirštų ir sutriname elektriniu trintuvu.
Ridikėlių ir dilgėlių salotos su saulėgrąžų grietine
Reikės:
4–5 ridikėlių
1–2 trumpavaisių agurkų
4 dilgėlių stiebelių su lapeliais
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Ridikėlius ir agurkus supjaustome. Dilgėles apibarstome druska ir medine grūstuve padaužome, kad suminkštėtų. Tada dilgėles susmulkiname. Sumaišome kartu su agurkais ir ridikėliais.
Šviežių kopūstų salotos su laukinių augalų grietine
Reikės:
0,5 stiklinės smulkinto šviežio kopūsto
1 trumpavaisio agurko
2 v. š. kapotų svogūno laiškų
Saulėgrąžų grietinei:
1/4 stiklinės saulėgrąžų
1/4 citrinos sulčių
0,5 a. š. druskos
1/4 a. š. juodųjų pipirų
Gaminimas:
Jei neturite galingo trintuvo, saulėgrąžas sumalkite kavamale. Tada visus komponentus trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.