2 porcijoms reikės:
- 60 g migdolų miltų
- 60 g kokosų miltų
- 1 a.š. kokosų aliejaus (dedame į tešlą)
- 150 ml namų gamybos migdolų pieno*
- 100 ml vandens
- 4 didelių kiaušinių
- Galima įdėti stevijos, cinamono, neskrudintos kakavos arba vanilės (pasirinktinai)
Gaminimas:
1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10-15 min.
2. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynelius.
3. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).
4. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.
1. Sumaišyti visus tešlos ingredientus. Leisti tešlai pastovėti 10-15 min.
2. Ant įkaitusio alyvų aliejaus šaukštu formuoti nedidelius blynelius.
3. Apversti atsargiai plona blynų mentele (tešla trapi).
4. Per sietelį papudruoti kokosų miltais ir patiekti su mėgstamomis uogomis.
* Migdolų pieno gaminimas:
50 g migdolų pamirkyti per naktį, ryte perplauti, suplakti maisto plaktuvu su 200 ml vandens ir perkošti per sietelį.
Išspaudos puikiai tiks su uogomis sveikam užkandžiui ar į įvairius desertus bei kepinius.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (9)