Reikės:
- 2 puodelių žalių grikių
- 0,5 arb. šaukštelių druskos
- 6 valg. šaukštų ekologiško rapsų aliejaus
- 1 arb. šaukštelio sodos
- 2 valg. šaukštų obuolių acto
- 3 valg. šaukštų krapų (naudojome šaldytus)
Linų sėmenų „kiaušiniui“
- 2 arb. šaukštelių maltų linų sėmenų
- 6 valg. šaukštų vandens
Kaip gaminti:
1. Pasidarykite linų sėmenų kiaušinį – viską sumaišykite ir atidėkite į šalį.
2. Miltus sumaišykite su druska.
3. Vandenį sumaišykite su aliejumi, linų sėmenų kiaušiniu ir krapais.
4. Viską sumaišykite kartu.
5. Čirvinę keptuvę patepkite lašeliu aliejaus ir kepkite.
6. Blynus atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!
Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan pipiras.