Dalijamės ištrauka iš Michael Greger ir Gene Stone knygos „Kaip nenumirti“ (leidykla „Kitos knygos).

Kai kurios maisto medžiagos geriau absorbuojamos iš virtų daržovių. Pavyzdžiui, suvalgius virtų morkų į kraujotaką patenka daugiau kaip šešis kartus daugiau vitamino A, palyginti su žaliomis. Tiriant žmones, kurie ilgą laiką maitinosi tik žaliomis daržovėmis, nustatyta, kad jų kraujyje itin mažai raudonojo pigmento likopeno. Taigi svarbu ne tai, kad valgote tam tikrą produktą, o tai, kiek maisto medžiagų jūsų organizmas gali įsisavinti. O kalbant apie pomidorus pažymėtina, kad likopeno koncentracija kraujyje reikšmingai padidėja tik suvalgius termiškai apdorotų. Išvirus daržoves garuose, pagerėja tam tikrų medžiagų gebėjimas surišti tulžies rūgštis, o šių koncentracijai sumažėjus gali sumažėti krūties vėžio rizika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją