Dar italai dažniausiai nemaišo sūrio su jūros gėrybėmis ir žuvimi, neišeina į gatvę šlapia galva, o taip pat – nustebins ne vieną – restoranuose įprastai nedažo alyvuogių aliejaus duona. 


Kodėl? Apie tai pasikalbėjome su Alessandru Sposato, italų kalbos mokytoju iš Kalabrijos, Lietuvoje gyvenančiu 13 metų. Jis pabrėžia, kad Italija – labai didelė ir skirtinga, o taip pat – kad viskas, apie ką šnekame – ne tiek taisyklės, kiek rekomendacijos ar tiesiog tai, kas italams įprasta. 


„Italai iš vienos pusės yra labai tolerantiški. Iš kitos – gali būti net labai netolerantiški, kai kalba pasisuka apie maistą, o taip pat – apie gramatiką“, – juokiasi vyras, sutikęs pakomentuoti dažnai lietuvius iš klumpių išverčiančias situacijas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)