Dar italai dažniausiai nemaišo sūrio su jūros gėrybėmis ir žuvimi, neišeina į gatvę šlapia galva, o taip pat – nustebins ne vieną – restoranuose įprastai nedažo alyvuogių aliejaus duona.
Kodėl? Apie tai pasikalbėjome su Alessandru Sposato, italų kalbos mokytoju iš Kalabrijos, Lietuvoje gyvenančiu 13 metų. Jis pabrėžia, kad Italija – labai didelė ir skirtinga, o taip pat – kad viskas, apie ką šnekame – ne tiek taisyklės, kiek rekomendacijos ar tiesiog tai, kas italams įprasta.
„Italai iš vienos pusės yra labai tolerantiški. Iš kitos – gali būti net labai netolerantiški, kai kalba pasisuka apie maistą, o taip pat – apie gramatiką“, – juokiasi vyras, sutikęs pakomentuoti dažnai lietuvius iš klumpių išverčiančias situacijas.