O ko tik radijuje nėra buvę, prisimena Eglė. Jai tiesioginiame eteryje yra nosį pradūrę ir įvėrę auskarą. Eglė yra važiavusi ant mašinos kapoto, priklijuota lipnia juosta. „Niekada nebijojau atrodyti kvailai“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako Eglė, tačiau neslepia – pastarieji metai jai buvo pilni iššūkių.

„Lygiai prieš metus, rugsėjo pradžioje, buvo siaubingai sudėtingas etapas. Tada baigėsi mūsų radijo gyvenimas visas. Radijo, kuris nebuvo tiktai darbas. Tai buvo nepaprastai artimi žmonės, draugai. Labai toks stiprus santykis. Ir tai buvo tikrai labai didelė ir svarbi gyvenimo dalis, ir visa tai baigėsi.

Ir tada atsibudau ryte ir galvoju – tai ką veikiam, iš ko pinigus uždirbam? Pradžioje buvo tikrai labai sudėtinga, tada pradėjau rašyti laiškus ir belstis į visas duris, kokias tik įmanoma. Ir tikrai tebeturiu žinučių, kurios metai laiko taip ir likusios be jokių atsakymų.

Tai tą ego užgauna ir tai, kad tu turi pripažinti, jog aš dabar likau be darbo ir pasižiūrėkit į mane – gal aš jums būsiu įdomi, gal aš jums būsiu naudinga“, – laidoje itin atvirai pasakoja pašnekovė.

Eglė prisimena – kai gimė jos sūnūs ir ji net kelerius metus skyrė motinystei, nebuvo lengva vėl grįžti, kaip sakoma, į rinką.

„Nedažnai sau tą pasakau, esu savikritiška, tačiau aš didžiuojuosi savimi dėl to, kiek sugebėjau per pastaruosius metus padaryti“, – apie nelengvą iššūkių pilną etapą sako Eglė.

O kartais sunkiais gyvenimo momentais gelbsti labai paprasti atsitiktiniai sprendimai. Eglė prisimena vieną tokią vyro dovaną, kuri po antrojo sūnaus motinystės atostogų taip išjudino užsistovėjusią kasdienybę, kad jos gyvenimas ėmė keistis iš esmės.

„Reikia mažiau sukti galvą, ką kas nors apie tave pagalvos. Tai yra geriausias vaistas nuo daugelio įtampų“, – sako ji.

Eglė sako niekada nebijanti su vaikais kalbėtis apie nepatogius dalykus. O ji savo sūnus jau seniai įtikino, kad jei draugų kompanijoje ištinka nenumatyta situacija, pirmiausiai reikia skambinti mamai.

Eglė Kernagytė sako, kad po motinystės atostogų nebuvo lengva grįžti į darbus

Žinoma moteris sako, kad jai klasikinis įvaizdis ir aukštakulniai nusibosta per tris dienas, o štai laisvesniame įvaizdyje ir sportiniuose bateliuose visada jaučiasi savimi.

„Galiu drąsiai pavadinti save laimingu žmogumi, nes visus darbus, kuriuos dirbu, aš labai labai myliu“, – sako pašnekovė.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją