Tad neabejoju, kad kartais gali pritrūkti fantazijos, kaip skaniau pasigaminti patiekalus iš paprastų dalykų. Šias karantino savaites dalinsiuosi paprastais receptais ir patarimais, ką kasdien valgyti ir įdomiau namuose galima pasigaminti. Taigi Delfi pristato reportažų ciklą „Karantino meniu“.
Šį kartą pasirinkau produktus, kurie gana greitai sugenda ir kuriuos turėjau iš anksčiau – tai šviežios daržovės, pieno produktai ir pan.
Šiam vakarui – salotos „Itališki sentimentai“.
Dažniausiai tokias salotas gaminti rinktumėmės mocarelos ar buratos sūrį, tačiau šį kartą puikiai tiks namų šaldytuve rastas lietuviškas varškės sūris, bazilikai, kurie auga namie ant palangės, turimi Kumato pomidorai ir konservuotos itališkos alyvuogės.
- Lietuviškas varškės sūris
- Pomidorai
- Šviežių bazilikų lapeliai
- Juodosios alyvuogės
- Alyvuogių aliejus
- Pipirai
- Druska
Varškės sūrį supjaustome kubeliais, pomidorą – griežinėliais, sudedame alyvuoges bei baziliko lapelius ir viską apšlakstome alyvuogių aliejumi. Pagardiname pipirais ir druska. Paprasta ir skanu. Ir primena nuostabiąją Italiją bei laikus, kai į ją galėdavome keliauti.