Pasirinkus ploną, apie 1 cm storio jautienos pjausnį, kepti jo ilgai nereikės, prireiks nuo 1 iki 4 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokį kepsnį norite išbandyti: žalią, su krauju, vidutiniškai ar gerai keptą.

DELFI primena, kad jautienos kepsnių kepimas priklauso nuo daugybės faktorių: kokia jautienos dalis pasirinkta kepsniui kepti, koks pjausnio storis ir svoris. Storesnį, pavyzdžiui, 3 centimetrų kepsnį kepti reikės ilgiau nei 1 centimetro pločio. T-bone, jautienos nugarinės su kaulu kepsnį, paprastai sveriantį apie 1 kg, taip pat kepsite gerokai ilgiau nei, pavyzdžiui, jautienos išpjovą.

Prieš kepant kepsnį, būtinai palaikykite mėsą 20 minučių kambario temperatūroje, o kepkite tik labai gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Mėsos nemarinuokite, tik po kepimo pabarstykite druska ir pipirais. Iškeptą kepsnį bent porą minučių palaikykite lėkštėje, kad susivaikščiotų sultys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)