Pasirinkus ploną, apie 1 cm storio jautienos pjausnį, kepti jo ilgai nereikės, prireiks nuo 1 iki 4 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokį kepsnį norite išbandyti: žalią, su krauju, vidutiniškai ar gerai keptą.
DELFI primena, kad jautienos kepsnių kepimas priklauso nuo daugybės faktorių: kokia jautienos dalis pasirinkta kepsniui kepti, koks pjausnio storis ir svoris. Storesnį, pavyzdžiui, 3 centimetrų kepsnį kepti reikės ilgiau nei 1 centimetro pločio. T-bone, jautienos nugarinės su kaulu kepsnį, paprastai sveriantį apie 1 kg, taip pat kepsite gerokai ilgiau nei, pavyzdžiui, jautienos išpjovą.
Prieš kepant kepsnį, būtinai palaikykite mėsą 20 minučių kambario temperatūroje, o kepkite tik labai gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Mėsos nemarinuokite, tik po kepimo pabarstykite druska ir pipirais. Iškeptą kepsnį bent porą minučių palaikykite lėkštėje, kad susivaikščiotų sultys.