Visgi, tradicinis šis patiekalas – gana nuodėmingas, mat jame įvairios daržovės sumaišomos su kuo daugiau riebaus majonezo. Šiais metais siūlome išbandyti kiek sveikesnę baltosios mišrainės versiją. Čia puikai dera su lupenomis virtos bulvės, orkaitėje keptos morkos ir kitos daržovės, kurias pagardina nepaprastai skanus graikiško jogurto, citrinos sulčių ir medaus padažas, kurį išbandę tradicinio majonezo nebepirksite!

REIKĖS:

  • 2 su lupenomis virtų bulvių;
  • 1 marinuoto agurkėlio;
  • 1 nedidelio indelio konservuotų žirnelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 didelės morkos;
  • 200 ml natūralaus jogurto;
  • 1 š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. garstyčių;
  • 1 a. š. medaus;
  • Druskos


GAMINIMAS:

Bulves išvirkite jų nenulupus, tiesiog gerai nuplaukite. Morką supjaustykite kubeliais ir kepkite orkaitėje 15 minučių. Kai bulvės išvirs, o morkos – iškeps, leiskite daržovėms atvėsti, o tada sumaišykite jas su žirneliais bei kubeliais pjaustytu agurkėliu ir kiaušiniais. Paruoškite padažą: sumaišykite jogurtą, druską, garstyčias, medų, aliejų ir įmaišykite į daržoves.