Silkė, pagardinta svogūnais ir citrina
REIKĖS:
200 g silkių filė;
1 svogūno;
salotų lapų;
10 vnt. juodųjų alyvuogių;
citrinos papuošimui.
GAMINIMAS:
Supjaustykite silkę vidutinio dydžio gabalėliais. Šventinę lėkštę, kurioje serviruosite silkę, papuoškite salotų lapais ir ant jų sudėkite paruoštą silkę. Svogūnus supjaustykite žiedo formos riekelėmis, apdėkite jais silkę. Šį šventinį patiekalą pagardinkite pusiau supjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis. Papuoškite citrinos griežinėliais.
Silkė su baravykais
REIKĖS:
300 g silkių filė;
1 svogūno;
10 džiovintų baravykų.
GAMINIMAS:
Silkių filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Juos gražiai sudėkite į lėkštę, kurioje patiekalas bus serviruojamas. Džiovintus grybus išvirkite pasūdytame vandenyje, supjaustykite pailgais gabalėliais ir pakepkite drauge su smulkiai pjaustytu svogūnu. Atvėsusius grybus ir svogūnus sudėkite ant silkės.
Silkė su moliūgu
REIKĖS:
200 g silkių filė;
300 g muskatinio moliūgo;
1 svogūno;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
žiupsnelio žolelių prieskonių.
GAMINIMAS:
Silkę supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite šventinėje lėkštėje. Moliūgą sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite kubeliais, suberkite prieskonius ir pakepkite įkaitintoje keptuvėje. Pakeptą svogūną sumaišykite su tarkuotu moliūgu. Daržoves sudėkite ant silkės.
Silkė su džiovintais vaisiais
REIKĖS:
300 g silkių filė;
2 morkų;
1 svogūno;
40 g džiovintų slyvų;
40 g razinų;
40 g džiovintų abrikosų;
žiupsnelio pipirų;
žiupsnelio cinamono.
GAMINIMAS:
Supjaustykite silkių filė vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Džiovintas slyvas, razinas ir abrikosus pamirkykite vandenyje valandą, kol suminkštės. Džiovintus vaisius nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos sudėkite drauge su apkeptomis daržovėmis ir sumaišykite. Pagamintą mišinį pagardinkite pipirais ir cinamonu. Jį dėkite ant paserviruotos silkės.
Silkė, pagardinta ridiku ir cukinija
REIKĖS:
300 g silkių filė;
1 ridiko;
100 g cukinijos;
2 agurkų;
30 g salierų stiebų;
1 raudonojo svogūno;
šaukšto balzaminio acto;
žiupsnelio juodųjų pipirų;
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Silkę supjaustykite kubeliais. Sutarkuokite ridiką, cukiniją, agurkus ir saliero stiebą, susmulkinkite svogūną. Visus ingredientus suberkite drauge į dubenį ir gerai išmaišykite, paskaninkite balzaminiu actu, druska ir pipirais.