„Pilvo skausmo priežastys gali būti ir emocinės. Na, pavyzdžiui, mokykloje ar darželyje vyksta labai išbalansuojantys procesai ir vaikas negali atlaikyti emocinio krūvio. Gali būti, kad dėl emocinių priežasčių, siekiant atsitraukti iš traumuojančios situacijos, vaikui iš tiesų pradeda skaudėti pilvą, nors nei infekcijos, nei kitų fizinių priežasčių nėra“, – atskleidžia J. Fugalis.

Jonas Fugalis

Į vaikų pilvo skausmus neretai gali būti ir nekreipiamas didelis dėmesys, kadangi šis negalavimas vaikams pasireiškia labai dažnai. Visgi, tai tampa priežastimi pasilikti namuose, praleisti pamokas ar neiti į darželį. Šis aspektas taip pat tampa labai svarbus.

„Jis gali gauti mamos pasirūpinimą tokį, kokio iš tikrųjų norėtų ir išvengti kažko, kas tuo metu jį galėtų sutraumuoti. Jeigu taip nutinka, kad žmogus augdamas neišmoksta ne tik šių būdų gauti pasirūpinimą, dėmesį, nuraminimą, tai labai dažnai šis mechanizmas persineša ir į suaugusiojo gyvenimą. Kūną skauda, bet iš tikrųjų kūne biologinio „sulūžimo“ nėra, tačiau tai nereiškia, kad žmogus yra sveikas“, – paaiškina gydytojas psichiatras.