„Nuo pat kovo pradžios „Iki“ savo pirkėjams siūlo šviežio derliaus produktus, kuriuos pirkėjai noriai deda į pirkinių krepšelius. Džiaugiamės, kad galime pasiūlyti Lietuvoje užauginto derliaus, mat vietos ūkininkų produkciją pirkėjai išties vertina“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.
„Iki“ lentynose puikuojasi ne tik raudonskruosčiai ridikėliai, traškūs švieži kopūstai ar morkos, bet ir jau paruošti patiekalai – kiekvieną pavasarį prekybos tinklas pasitinka kulinarinėmis naujienomis.
Parduotuvėse jau galima atrasti gardžių pusryčių omletų, pietus tikra puota paversiančių minkštų ir aromatingų tarsi mamos pagamintų kotletų ar rytietiškų falafelių. Tarp kulinarijos naujienų – ir sočios makaronų salotos su sūriu, tunu ar vištiena bei šonine, gardūs sumuštiniai ir skonių įvairove stebinantis tortilijų suktinukų rinkinys. Jis puikiai tiks ir norintiems patiems pasilepinti, ir nudžiuginti svečius.
Paprastas būdas maitintis sveikiau
Nors pavasaris ne vieną paskatina peržiūrėti mitybos įpročius, atsisakyti pamėgtų valgių tikrai nebūtina. Mėgstamiausius patiekalus papildę šviežio derliaus daržovėmis, atrasite ir naujus skonius, ir receptus.
Tam kad organizmas gautų jam reikalingų vitaminų, mineralų, ląstelienos ir kitų svarbių maistinių medžiagų, per dieną turėtume suvartoti bent pusę kilogramo šviežių daržovių bei vaisių. Jei kaskart gaminti salotas tingisi, o graužti morkos taip pat nesinori, drąsiai improvizuokite: tradicinių mėsos kukulių ar kitų patiekalų įdarui naudokite pačias įvairiausias šviežias, keptas ar troškintas daržoves, patiekalus gardinkite trintų daržovių padažais.
Mėsos kukuliai su slaptu ingredientu
Jei pavasaris ir jus įkvėpė ieškoti naujų idėjų ir sveikesnių patiekalų alternatyvų, kviečiame išbandyti šį ypatingai gardžių mėsos kukulių receptą. Puikiai tiks ir su daržovėmis susidraugauti dar nespėjusiems vaikams.
Reikės:
• 500 g maltos jautienos ir kiaulienos,
• 1 vidutinio dydžio svogūno,
• 1 vidutinio dydžio morkos,
• 4 vidutinio dydžio pievagrybių,
• 150 g šviežio kopūsto,
• 250 g brokolių,
• šlakelio grietinėlės,
• šlakelio aliejaus kepimui,
• druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, morką, pievagrybius ir šviežius kopūstus. Atvėsintas daržoves sumaišykite su malta kiauliena ir jautiena. Jei jaučiate, kad mėsa šiek tiek sausoka, įpilkite šlakelį vandens ir suformuokite mėsos kukulius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite kukulius maždaug 20 minučių.
Kol mėsos kukuliai keps orkaitėje, paruoškite padažą. Apvirkite brokolius, juos susmulkinkite elektriniu smulkintuvu ir sudėkite į puodą kaitinimui. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir šlakeliu (maždaug 50 ml) vidutinio riebumo grietinėlės.
Kelias minutes kaitinkite ant nedidelės kaitros ir nuolat pamaišykite. Jei norite intensyvesnio skonio, galite įdėti šiek tiek lydyto ar kietojo tarkuoto sūrio. Brokolių padažą patiekite kartu su kukuliais.