50 proc. nuolaida „Iki“ parduotuvėse taikoma ir populiaraus skonio majonezui
„Pasiruošimo paskutinei minutei atidėti nelinkę lietuviai pastaraisiais metais kiaušinių skuba įsigyti ir iš anksto. Matome, kad tarp „Iki“ pirkėjų prieš šventes auga susidomėjimas ir vietos ūkininkų užaugintų putpelių kiaušiniais. Jų pardavimai šokteli maždaug 3 kartus. Visgi, tradiciniai kiaušiniai be konkurencijos išlieka populiariausi. Prieš Velykas pirkėjų yra ypač graibstomi baltojo lukšto kiaušiniai, kuriuos kur kas paprasčiau marginti. Šiuo metu baltojo lukšto iš Ukrainos atvykusių kiaušinių pirkėjams siūlome už itin patrauklią kainą“, – sako V. Budrienė.
Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės, iki savaitės pabaigos, kovo 27 – balandžio 2 dienomis, „Iki“ parduotuvėse galima rasti ir kitų Velykoms aktualių akcijų. Pavyzdžiui, pasinaudojus „IKI Premija“ lojalumo kortele 405 ml „Hellmann‘s Original“ majonezo „Iki“ parduotuvėse galima įsigyti net 50 proc. pigiau. Jo kaina iki sekmadienio – 1,99 Eur. 40 proc. nuolaida su kortele galioja ir įvairiausioms konservuotoms daržovėms „Bonduelle“. Tokia pati nuolaida taikoma ir įvairiausiems velykiniams suvenyrams bei kiaušinių dažams.
„Iki“ atstovė pataria: kaip patikrinti kiaušinių šviežumą?
Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad „Iki“ parduotuvėse užtikrinama, jog į lentynas patektų tik šviežiausi produktai, tarp jų ir Velykų simbolis – kiaušiniai. Tačiau jei jų įsigysite iš anksto, prieš šventes kiaušinių šviežumą galite patikrinti ir patys.
„Kiaušinių šviežumą galite patikrinti panardinę juos į šaltą vandenį: jei kiaušiniai švieži, jie panyra į dugną, o jei pasenę – neskęsta. Yra dar vienas būdas: prikiškite kiaušinį prie ryškios šviesos – kuo didesnis oro burbulas, esantis tarp baltymo ir lukšto, tuo kiaušinis senesnis“, – pabrėžia V. Juodkazienė.
Anot „Iki“ atstovės, įsitikinti, kad kiaušiniai yra švieži ir tinkami vartojimui, galima pasitelkus ir dar kelias paprastas gudrybes – stipriai pakračius ar praskėlus ir patikrinus baltymą.
„Jei po ranka dubens su vandeniu neturite, pabandykite kiaušinį stipriai papurtyti šalia ausies ir įsiklausyti – jei girdite teliuškavimą, tokio kiaušinio geriau nevalgykite, mat jis gali būti nebe šviežias. Laikui bėgant, kiaušinio baltymas ir trynys traukiasi, tad jo ertmėje atsiranda daugiau vietos. Įvertinti, ar kiaušiniai dar tinkami vartojimui, galima ir pagal baltymą bei trynį. Šviežio kiaušinio trynys turi būti iškilus, apgaubtas standaus baltymo, o paskleistas lėkštėje – išlaikyti savo formą. Vartojimui nebetinkamas kiaušinis greičiausiai išskys, jo baltymas bus vandeningas ir netvirtas“, – sako „Iki“ dirbanti V. Juodkazienė.