Džiugina piniginei draugiškomis pieno produktų kainomis
Kaip pastebi prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė, pirkėjų krepšeliuose pieno produktai užima svarbią vietą – perkamiausių penketuko viršuje atsiduria sviestas, pienas ir įvairūs varškės sūreliai. Tai, anot V. Budrienės, skatina nuolat ieškoti būdų, kaip kokybiškas prekes pirkėjams pasiūlyti už patrauklią kainą.
„Pirkėjai noriai naudojasi kiekvieną savaitę skelbiamomis akcijomis aktualiems produktams, tačiau dar svarbiau kainų mažinimą laikyti sistemingu procesu. Prieš keletą savaičių sumažinę reguliarias kainas ilgo galiojimo pieno produktams, į vasarą žengiame dar tvirčiau. Pamatę galimybę iš savo tiekėjo „Žemaitijos pieno“ produkciją įsigyti pigiau, iškart priėmėme sprendimą pirkėjams siūlyti ne laikiną nuolaidą, o sumažinti reguliarią kainą keliolikai produktų. Šiemet tokiu būdu jau pavyko atpiginti per 100 pieno produktų“, – pasakoja „Iki“ komunikacijos vadovė.
Desertas, kuris figūrai tikrai nepakenks
Pieno kokteiliai turi bent tris nenuginčijamus privalumus – visų pirma, visi naudojami ingredientai naudingi organizmui, juk piene gausu kalcio, fosforo, kalio ir kitų mineralinių medžiagų, o vaisiais ir uogomis praturtintas kokteilis organizmą aprūpins visa puokšte skirtingų vitaminų. Antra – skonių įvairovė tokia plati, kad mėgautis vis nauju gaivinančiu ir sveiku desertu galėsite kone kasdien. Trečia – kalorijų pieno kokteilyje tikrai nėra daug, tad pasirinkę tinkamus ingredientus, skanauti galėsite nesibaimindami papildomų kilogramų.
Nors tarp dažniausių pasirinkimų – klasikiniai persikų, braškių ar bananų skoniai, paskanauti verta ir egzotiškesnių pieno kokteilių, juk parduotuvių lentynos džiugina išties gausiu iš tolimiausių šiltųjų kraštų atvykusiu egzotinių vaisių pasirinkimu.
Skonio receptorius pažadins švelni pasiflorų rūgštelė, sunokusių mangų saldumas ar savo išvaizda ne vieną vis dar stebinantys, tačiau dar ne visų atrasti drakono vaisiai. Nepamirškite ir šviežio derliaus uogų – jau pasirodžiusios pirmosios sezono trešnės, avietės ir šilauogės puikiai tinka pieno kokteiliams gardinti. Mėgstantiems netikėtus skonių derinius ir naujus atradimus, pieno kokteilius verta pagardinti ir vitaminų kupinomis šviežiomis žolelėmis – špinatų lapais, sultenėmis, mėtomis.
Drąsiai miksuokite ir derinkite skirtingus skonius, atrasdami kaskart vis naujus receptus. O jei idėjų pritrūkote, siūlome išbandyti kelis laiko jau patikrintus derinius:
- 150 ml pieno, 200 g aviečių ir keli mėtos lapeliai
- 150 ml pieno, 100 g melionų ir 100 g braškių
- 150 ml pieno, 1 šaldytas bananas ir 150 g vyšnių
- 150 ml pieno, 150 g sunokusių persikų ir 2 pasifloros
Paruošę pieno kokteilį nepamirškite į jį įdėti kelių ledo kubelių. O jei norisi tikros vasariškos atgaivos, ledukus sutrinkite elektriniu trintuvu ir mėgaukitės pieniniu šerbetu.