Į jaukią projekto „Vasara be rūpesčių“ studiją užsukęs prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray kaip visuomet atskubėjo ne tuščiomis – nešinas gardžiais ingredientais. Šį kartą desertų virtuozas visiems Delfi skaitytojams parodė, kaip paprastai namuose pasigaminti braškinius ir avietinius ledus iš grietinėlės.
„Pasigaminti ledus namuose labai paprasta. O svarbiausia – patys galite pasirinkti skonį ir netgi reguliuoti ledų saldumą – jei norite saldžiau, įpilkite šiek tiek sutirštinto saldinto pieno, jei papildomo saldumo nereikia, pakaks ir natūralaus šviežių uogų skonio“, – sako konditeris.
Naminių ledų gaminimas trunka vos kelias minutes: sutriname braškes ir avietes, iki purumo išplakame grietinėlę ir viską lengvai sumaišome. Supilsčius į specialius ledų indelius, dedame į kamerą sustingti mažiausiai 4 valandoms, o geriausia – per naktį.
Thierry Lauvray ragina nebijoti eksperimentuoti ir išbandyti įvairiausius skonius – grietinėlės ledams puikiai tinka ir kitos šviežios uogos!