Šiuo metu Alytaus kalėjime bausmė dėl tyčinio nužudymo atliekantis D. Bičiuša atviravo, kad niekada nebandė keistis. Net tada, kai buvo susiradęs draugę, prieš šią smurtavo, kol galop ir vėl buvo įkalintas. Nusikaltimus jis darė ir Ispanijoje, Anglijoje, Airijoje, Suomijoje, dėl to užsienyje jam yra iškeltos bylos.

„Gal aš nesuprantu, kad kitaip gali būti, suprantu taip, kaip suprantu“, – kalinys net neslėpė, kad kalėjimas yra jo namai, kur greičiausiai jis ir numirs. Viso pokalbio metu pareigūnai nuo jo rankų nenuėmė antrankių – jis yra pavojingas, keliantis grėsmę kitiems.

D. Bičiušos išpažintis yra šokiruojanti – vaikystę jis praleido vaikų globos įstaigose, būdamas paauglys pateko į internatą, socializacijos centrą ir nepilnamečių koloniją. Vėliau gyveno kalėjimuose. Nes jis kitaip neįsivaizduoja savo gyvenimo ir net pripažįsta, kad yra pavojingas laisvėje.

„Kai mane kriminalistai sulaikė už žmogžudystę ir jau vežė į komisariatą, paklausė, ar gailiuosi įvykdęs nužudymą? Ne, sakiau, nenorėjau nužudyti, bet ko man gailėtis – ar gailėsiuosi, ar nesigailėsiu, žmogaus neprikelsiu, numirė tai numirė, reiškia taip buvo lemta, jam buvo lemta numirti, o man buvo lemta sėdėti kalėjime“, – kalbėjo D. Bačiuša.

Visą šokiruojantį pokalbį su nuteistuoju gali pamatyti ir perskaityti Delfi Plius prenumeratoriai.